search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:29
MENU CLOSE

Νέα δωρεά από τον Κων. Λούλη στην Κιβωτό του Κόσμου

16.09.2017 16:35
Νέα δωρεά από τον Κων. Λούλη στην Κιβωτό του Κόσμου - Media

 

Πλημμύρισε από χαρά την Παρασκευή το Διμήνι όπου εγκαινιάστηκε και επίσημα η λειτουργία του ξενώνα του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας παιδιού και μάνας «Η Κιβωτός του Κόσμου».  

 Η Κιβωτός του Κόσμου φιλοξενεί ήδη εκεί 30 παιδιά, ενώ χαίρει της στήριξης 200 εθελοντών του Βόλου. Ο αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης, που δώρισε την έπαυλή του για να επεκταθεί και στον Βόλο ο οργανισμός, δήλωσε συγκινημένος, ενώ ανακοίνωσε ότι η οικογένειά του, θαυμάζοντας το έργο που συντελείτε υπό την καθοδήγηση του πατρός Αντώνιου εδώ και εννέα μήνες στον ξενώνα στο Διμήνι, αποφάσισε να δωρίσει στην Κιβωτό και το δεύτερό της σπίτι στον Άνω Βόλο.  

Το εν λόγω σπίτι, το οποίο έχει χώρους που καλύπτουν έκταση 12 στρεμμάτων, όταν γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές θα φιλοξενήσει τα κορίτσια, πολλά από οποία είναι αδελφάκια των παιδιών που διαμένουν στον ξενώνα. Η χθεσινή μέρα αποτέλεσε ιστορικό γεγονός για την Κιβωτό του Κόσμου. Για τον κ. Λούλη ήταν μία από τις μεγαλύτερες της ζωής  του.

«Είμαι πολύ συγκινημένος, καθώς μετά από τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασα πριν από δεκαεφτά χρόνια όταν  δεν μπόρεσα να υλοποιήσω αυτό που ήθελα στη μνήμη της μητέρας μου, ο Θεός έφερε στον δρόμο μου τον πατέρα Αντώνιο που είναι ένας έντιμος και εξαιρετικός πνευματικά ιερέας. Είμαι ικανοποιημένος πολύ, γιατί αυτό το σπίτι, που το κάναμε με πολύ αγάπη, ήταν αυτό που ήταν το όνειρό του για τα παιδιά και γι’ αυτό η χαρά μου ήταν μεγάλη, όταν πριν από ένα χρόνο το μεταβιβάσαμε και μετά την ανακαίνιση που έγινε στεγαστήκαν τα αγόρια» είπε.

 Η χαρά μου, όπως σημείωσε,  έγινε στη συνέχεια διπλή όταν η πρώτη  του σύζυγος και τα μεγάλα του παιδιά, βλέποντας την ευτυχία που υπάρχει σε αυτό το σπίτι αποφάσισαν και δώρισαν και το δεύτερό μας σπίτι στον Άνω Βόλο, όπου εκεί θα φιλοξενηθούν τα κοριτσάκια, αρκετά από τα οποία είναι αδελφάκια αυτών των παιδιών.

 Ο κ. Λούλης χαρακτήρισε κορυφαίο το έργο του π. Αντώνιου. «Πρέπει να  τονίσουμε ότι δεν έχει τη στήριξη ούτε από την Πολιτεία, ούτε από την Εκκλησία, ούτε από προγράμματα, ούτε από τίποτα. Στηρίζεται μόνο στην αγάπη του κόσμου. Τα έξοδα είναι τεράστια, έγιναν ανακαινίσεις, υπάρχουν φόροι. Εμείς θελήσαμε να δώσουμε αυτά τα δύο σπίτια, αλλά ο ίδιος επωμίστηκε όλο αυτό το βάρος να τα λειτουργεί, να καλύπτει τα έξοδα  διαβιώσεως παιδιών, τα οποία εδώ μεγαλώνουν σαν πριγκιπόπουλα» είπε. 

Διακόσιοι εθελοντές δίπλα στην Κιβωτό του Κόσμου

Ο εθελοντικός οργανισμός δίνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Ο π. Αντώνιος είπε ότι «μετά τη δωρεά του κ. Λούλη αποφασίσαμε να έρθουμε στην πόλη του Βόλου και να στήσουμε μία νέα δομή για τα παιδιά όλων των δήμων που βρίσκονται γύρω».

Η στέγη αγάπης  ήδη λειτουργεί εννέα μήνες παρέχοντας καταφύγιο και θαλπωρή σε 30 παιδιά. Ωστόσο το μεγάλο έργο του οργανισμού είναι να μπορέσει να θεραπεύσει αυτά τα παιδιά και όχι απλά να τα φιλοξενήσει. «Θέλουμε να τα βοηθήσουμε να ξαναβρούν την παιδική τους ηλικία και να μπορούν να ατενίζουν το έργο με άλλα μάτια. Πραγματικά σε αυτό τον αγώνα ζητάμε κοντά μας όλους τους πολίτες του Βόλου, θέλουμε εθελοντές, οι οποίοι ήδη ξεπερνούν τους 200 και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί η Κιβωτός είναι μία οργάνωση που κατεξοχήν στηρίζεται στον εθελοντισμό» εξήγησε.
 
Πηγή: taxydromos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27