search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:19
MENU CLOSE

Θύμα απάτης ο Ριμπολόβλεφ – Τον «δάγκωσε» Ελβετός έμπορος τέχνης

17.09.2017 10:49
Θύμα απάτης ο Ριμπολόβλεφ - Τον «δάγκωσε» Ελβετός έμπορος τέχνης - Media

 

Θύμα απάτης έπεσε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Για φοροδιαφυγή που ξεπερνά το ποσό των 100.000.000 δολαρίων κατηγορείται οπό τις ελβετικές Αρχές ο Ελβετός έμπορος τέχνης Yves Bouvier, ο οποίος το 2015 συνελήφθη από την αστυνομία του Μονακό ως ο εγκέφαλος σπείρας που εξαπατούσε δισεκατομμυριούχους συλλέκτες με τις παραφουσκωμένες τιμές πώλησης έργων τέχνης. Στη λίστα των θυμάτων είναι και ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Tribune De Geneve», ο βασιλιάς των «free sports» που βρίσκεται υπό διερεύνηση φοροδιαφυγής, μπορεί να κληθεί να πληρώσει μέχρι και 165.000.000 ελβετικά φράγκα (145.000.000 δολάρια) σε οφειλόμενους φόρους οπό την πώληση 37 έργων τέχνης εκ μέρους του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος συνεργαζόταν με τον Bouvier για περισσότερα από 10 χρόνια και απέκτησε 37 αριστουργήματα χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του, πληρώνοντας περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, το ποσό αυτό ήταν σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που ζήτησαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες των έργων τέχνης, με τους οποίους ο Bouvier είχε διαπραγματευτεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Τμήματος Οικονομικών (ΟΤΟ) της Ελβετίας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τον Bouvier τον περασμένο Μάρτιο, με την υποψία ότι απέφευγε να πληρώσει τους Μάρτιο, με την υποψία ότι απέφευγε να πληρώσει τους φόρους του. Αμέσως άρχισαν η έρευνα και η κατάσχεση των επιχειρήσεων του. Οι Αρχές τα μάλιστα δέσμευσαν ένα ακίνητο ιδιοκτησίας τoy στη Γενεύη, το οποίο κατείχε μέσω ελβετικής εταιρίας, ως εγγύηση ότι θα πληρώσει τους φόρους του εάν αποδειχτεί ένοχος.

Πηγή: Epsresso

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17