search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:32
MENU CLOSE

Το σχέδιο Μακρόν για μείωση κρατικών δαπανών: Ξεκινά με τα στεγαστικά επιδόματα

17.09.2017 12:40
Το σχέδιο Μακρόν για μείωση κρατικών δαπανών: Ξεκινά με τα στεγαστικά επιδόματα - Media

 

Με νομοθετική πρωτοβουλία για τη μείωση των υψηλών ενοικίων επιδιώκει η γαλλική κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις μεγάλες δαπάνες για τα στεγαστικά επιδόματα, σύμφωνα με τον Γάλλο υφυπουργό Οικισμού Julien Denormandie.

Τέτοια επιδόματα κοστίζουν στη γαλλική κυβέρνηση 19 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, συνιστώντας το μεγαλύτερο μέρος των 30 δισ. που δαπανά η Γαλλία για διάφορα προγράμματα στεγαστικής στήριξης.

«Το πρόβλημα δεν είναι τα επιδόματα, είναι ότι τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά και αυξάνονται για 40 χρόνια», δήλωσε ο Denormandie στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

«Συνεπώς, πρόκειται να μεταρρυθμίσουμε τα πράγματα δίκαια και δίκαια: τα ενοίκια θα μειωθούν ταυτόχρονα με τα ποσά των επιδομάτων ανέφερε στη συνέντευξη, αναφέροντας τα σχέδια που θα υποβληθούν την Τετάρτη (20/9). Μαζί με τα προγράμματα μεταφορών και επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, οι δημόσιες δαπάνες για τη στέγαση είναι ένας από τους τρεις τομείς προτεραιότητας για σχέδια του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες το επόμενο έτος κατά 10 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31