search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Παραμύθια και δράκοι

21.10.2011 15:49
Παραμύθια και δράκοι  - Media

Με δύο επιστολές στο «Π», τις οποίες παραθέτουμε αυτούσιες στην ηλεκτρονική μας έκδοση, η Φαίη Μάγιερ και ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης καταγγέλλουν μία αδιανόητη σε καιρό δημοκρατίας εμβόλιμη παρέμβαση της αντιτρομοκρατικής, εκτός πεδίου αστυνομικής έρευνας και δικαιοδοσίας.

Με δύο επιστολές στο «Π», τις οποίες παραθέτουμε αυτούσιες στην ηλεκτρονική μας έκδοση, η Φαίη Μάγιερ και ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης καταγγέλλουν μία αδιανόητη σε καιρό δημοκρατίας εμβόλιμη παρέμβαση της αντιτρομοκρατικής, εκτός πεδίου αστυνομικής έρευνας και δικαιοδοσίας.

Μία καταγγελία που παραπέμπει σε εποχές που το πιστοποιητικό φρονημάτων αποτελούσε το αναπόσπαστο διαβατήριο για την εξεύρεση μιας θέσης στον θαλερό ήλιο της εργασίας. Ειδικά για τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, με τα ποσοστά της ανεργίας των νέων να είναι θανάσιμα αποκαρδιωτικά για την κοινωνία, αποκτά πρόσθετο ειδικό βάρος και αξία.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι για τη Φαίη Μάγιερ τα τσακάλια του αντιτερρορίστικου επιτελείου, μαζί με τα δημοσιογραφικά ιεροεξεταστικά κέντρα και τους θιασώτες της αδιασταύρωτης προπαγάνδας (για να… ξυρίσουμε και τα δικά μας γένια), υπέστησαν απανωτά φιάσκο, που, μπορεί να τα ξεπέρασαν αβρόχοις ποσίν, στιγμάτισαν όμως ανεξίτηλα και, όπως φαίνεται, εξακολουθούν να σημαδεύουν αυτήν την κοπέλα, ίσως και για τον επιπρόσθετο λόγο μιας φανατικής αντίληψης περί εκδίκησης και ρεβανσισμού.

Η γκάφα

Ας θυμηθούμε τι γράφαμε για τη μεγαλειώδη γκάφα (;) της αντιτρομοκρατικής τον Ιανουάριο: «Σε γκάφα απέδωσε η συντριπτική πλειονότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τη σπουδή της αστυνομίας να διοχετεύσει στη δημοσιότητα, με ημιεπίσημου χαρακτήρα ενημέρωση, χαλκευμένα στοιχεία σχετικά με το… ταραγμένο οικογενειακό δέντρο της 27χρονης Γερμανίδας, την οποία συνέλαβαν τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής ως τη σύγχρονη εν Ελλάδι εκδοχή της Ουρλίκε Μάινχοφ. Ή, όπως είναι σωστότερο, ως μια γενεαλογικά επαναστατική ανατύπωση της μητρός της.

Δυστυχώς, όμως, η πλάστιγγα των πιθανοτήτων βαραίνει προς μια αγκιτάτσια, υπαγορευμένη από την ανάγκη προβολής μιας ευμεγέθους μορφής επιτυχίας πριν από την έναρξη της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, υπηρετώντας διττό σκοπό.

Αφενός να προκαλέσει σύγχυση και αναστολή πιθανών, όπως χρησμοδοτούσαν, εν εξελίξει σχεδίων για βομβιστικά χτυπήματα πριν από τη δίκη, αφετέρου – κι εδώ ενυπάρχει το στοιχείο της προκάτ διαρροής που χαλκεύτηκε στο ιερατείο της αστυνομικής προπαγάνδας – για να ενισχύσει ένα ούτως ή άλλως ασθενές ως προς την τεκμηρίωσή του θεώρημα.

Αυτό της ομάδας των 4 που ήταν έτοιμοι να ψιμυθιώσουν το πολεοδομικό προφίλ της Αθήνας, με σειρά βομβιστικών επιθέσεων. Κανείς από τους επαΐοντες, επαμφοτερίζοντες ή μη, δεν μπήκε στον κόπο να διερωτηθεί πώς τα εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενα… κομάντο θα ισοπέδωναν την πρωτεύουσα.

Πρώτον, δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπειρία και, σύμφωνα με την παραδοχή των τσακαλιών, δεν διέθεταν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Δεύτερον, δεν διαπιστώθηκε στη διάρκεια της τουλάχιστον δεκαήμερης παρακολούθησής τους να επισκέπτονται χώρους και καταλύματα με εν δυνάμει προοπτικές στέγασης παρασκευαστηρίου εκρηκτικών (γιάφκες). Τρίτον, δεν προλάβαιναν στο διάστημα της εδώ διαμονής τους να μάθουν τους δρόμους ώστε να σχεδιάσουν δρομολόγια πρόσβασης και διαφυγής. Τέταρτον, δεν μπορούσαν μόνοι τους οι 4 να κάνουν την αλυσίδα των χτυπημάτων που προαναγγέλλονται στην 6σέλιδη προκήρυξη».

Κι έτσι έβαλαν στο κάδρο τη Φαίη Μάγιερ. Στόλισαν το ισχνό και μόνο κατ’ επίφαση αποδεικτικό υλικό τους με ραφιναρισμένη παραπληροφόρηση για διασύνδεση των 4 ασθενικών κρίκων του όλου επιχειρήματος με την κόρη μιας καταζητούμενης της RAF, ο πατέρας της οποίας μάλιστα σκοτώθηκε το 1999 στη Βιέννη στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Ωραίο το παραμύθι, όμως γρήγορα αποδείχτηκε ότι… είχε πολλούς δράκους με φλεγόμενες ανάσες και φτερά!!! Πολλά φτερά. Κανονικό ξεπουπούλιασμα.

Κέρκυρα

Στο κείμενο προς το «Π», η Μάγιερ λέει ότι βρέθηκε στην Κέρκυρα ψάχνοντας για δουλειά κι ενώ εν ολίγοις πέρασε από τη διαδικασία της συνέντευξης κι επρόκειτο να προσληφθεί, μια ολόκληρη κουστωδία τοπικών ασφαλιτών και εν Αθήναις αντιτρομοκρατικάριων δημιούργησε έναν κλοιό γύρω της, ειδικά από τη στιγμή που είχε την απρονοησία να επισκεφτεί στη φυλακή τον έγκλειστο για την υπόθεση της απαγωγής Μυλωνά κι εμφανιζόμενο ως συνεργό του Παλαιοκώστα, Πόλυ Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την 27χρονη, που κι επίσημα πλέον καταχωρίστηκε στη χορείαμε τους συνήθεις υπόπτους, «εμφανίστηκαν στην επιχείρηση, άρχισαν τη μίνι ανάκριση, κάνοντας ερωτήσεις γύρω από το πρόσωπό μου, το λόγο που πήγα εκεί, καθώς και στο προσωπικό για γενικές πληροφορίες. Επέστρεψαν μάλιστα την επόμενη ημέρα, έχοντας μαζί τους ένα μαγνητόφωνο, ώστε να ολοκληρωθεί το κλίμα της “σοβαρής αστυνομικής επιχείρησης”. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο νησί συνέχισαν να με παρακολουθούν. Το φυσικό επακόλουθο ήταν να χάσω τη θέση εργασίας, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά».

Για το συγκεκριμένο γεγονός στη συναφή επιστολή του ο Πόλυς Γεωργιάδης: «Ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών έχει στηθεί και οι απηνείς διώκτες του αναρχοκομμουνιστοληστοσυμμοριτισμού θεώρησαν απαραίτητο να εμπλουτίσουν το κατασταλτικό τους ντελίριο με μια μέθοδο από τα παλιά.

Μια μέθοδο βγαλμένη από την με-τα-κατοχική περίοδο της λευκής τρομοκρατίας, τότε που οι Κουίσλιγκ και οι δωσίλογοι θέλησαν να καθαρίσουν την Ελλάδα από τα “κομμουνιστικά μιάσματα”. Τα τότε μαντρόσκυλα του καθεστώτος, λοιπόν, μεταξύ πολλών άλλων ιερών καθηκόντων, είχαν και το χρέος να παρενοχλούν τους αγωνιστές της Αριστεράς στους χώρους εργασίας τους και να απειλούν τους εργοδότες για να μην προσλαμβάνουν τους αριστερούς που στερούνταν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Σήμερα, στο θαυμαστό καινούριο κόσμο του σοσιαλφασισμού, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Στις 28 Σεπτεμβρίου με επισκέφθηκε στις φυλακές Κέρκυρας, όπου κρατούμαι, η φίλη και συντρόφισσα Fee Marie Meyer. Μετά το επισκεπτήριο η Φαίη πήγε σε προγραμματισμένη συνέντευξη για την πρόσληψή της σε μια δουλειά. Λίγο αφότου έφυγε, κλιμάκιο της ασφάλειας, με μεικτή σύνθεση έξι αθηναίων και κερκυραίων αστυνομικών “επισκέφθηκε” δύο φορές τον υποψήφιο χώρο δουλειάς για να διενεργήσει μια μίνι ανάκριση, ενεργοποιώντας τις παλιές καλές ψυχροπολεμικές τακτικές του μακαρθισμού. Κι όλα αυτά στις μέρες του “αριστερού”, “προοδευτικού” και “αγωνιστή” Παπουτσή…».

Το «Π» αποτάθηκε στα αρχηγείο της αστυνομίας ζητώντας και τη δική τους θέση. Μας την παρέθεσαν και σας τη μεταφέρουμε: «Ούτε κατά διάνοια συνέβησαν αυτά που καταγγέλλει η Φαίη Μάγιερ. Δεν είμαστε ούτε υπέρ αυτής της αρχής, ούτε υπέρ τέτοιων μεθόδων. Το αντίθετο. Τις απεχθανόμαστε. Άλλο οι λόγοι για τους οποίους φέρνουμε όσους φέρνουμε εδώ κι άλλο με το τι γίνεται όταν και εάν φύγουν. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο τα λέει όλα αυτά. Άλλωστε, σε τέτοια περίοδο κρίσης και οικονομικών περιστολών, δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια να στείλουμε αστυνομικούς στην Κέρκυρα, για κάτι που είναι έξω από τα ενδιαφέροντά μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:13