23/09/2020 04:09:41

Ο «καβαλιέρε» ξαναχτυπά: Τις εκλογές θα τις κερδίσει το κόμμα μου, επειδή είναι μέλος του ΕΛΚ

Βελτιώνεται η συνολική κατάσταση της υγείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Media
 
«Μόνον όποιος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε περήφανοι για το ότι αντιπροσωπεύουμε στην χώρα μας την μεγάλη λαϊκή, ευρωπαϊκή οικογένεια. Οι αξίες της είναι αξίες μου, σε κάθε λεπτομέρεια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνάντηση που οργάνωσε η ιταλική κεντροδεξιά στο Φιούτζι, λίγο έξω από την Ρώμη.
 
Ο «καβαλιέρε» πρόσθεσε ότι «η Αριστερά διέρχεται παντού κρίση» και ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν κέρδισαν πουθενά. Παράλληλα, τόνισε πως «περιμένει να του επιτραπεί, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Στρασβούργο, να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες ιταλικές βουλευτικές εκλογές», αλλά όπως και να έχει, κατέστησε σαφές, «θα δώσει δυναμικό "παρών" στην προεκλογική εκστρατεία».
 
O Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας φορολογικής, αμυντικής, και εξωτερικής πολιτικής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε «να πάψουν να αποφασίζουν τα πάντα οι Ηνωμένες Πολιτείες, και τα ευρωπαϊκά κράτη να ακολουθούν παθητικά». Όσο για την Ρωσία, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα αυτή να κοιτά μόνον προς Ανατολάς, διότι είναι μέρος της Δύσης».
Σχετικά με το μεταναστευτικό, τέλος, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός εξέφρασε την άποψη ότι «τα μεταναστευτικά ρεύματα μπορούν να σταματήσουν μόνον με την έγκριση ενός μεγάλου Σχεδίου Μάρσαλ για να βοηθηθούν οι χώρες καταγωγής των μεταναστών».
 
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ήθελε να ηγηθεί της κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά την ίδια φιλοδοξία έχει και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι. Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση των μελών της Λέγκα έξω από την πόλη Μπέργκαμο, ο Σαλβίνι τόνισε ότι εννοεί να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας για να καταργήσει μεγάλο μέρος των νόμων που ενέκρινε η κεντροαριστερά, με ειδική αναφορά στην παιδεία, στο μεταναστευτικό και στη μεταρρύθμιση των συντάξεων. «Θα εγγυηθούμε ελευθερία κινήσεων σε αστυνομία και καραμπινιέρους» υπογράμμισε με έμφαση κατά την ομιλία του.
 
Τις περασμένες ημέρες, το δικαστήριο της Γένοβας διέταξε την κατάσχεση σειράς τραπεζικών λογαριασμών της Λέγκα. Μια κίνηση η οποία είναι άμεση συνέπεια πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης για απάτη στην χρήση κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το κόμμα, κατά την περίοδο 2008- 2010, από την τότε ηγετική του ομάδα. «Θα απαντήσουμε με εντυπωσιακές πρωτοβουλίες, θέλουν να μας φιμώσουν», δήλωσε ο Ματτέο Σαλβίνι, χωρίς όμως να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.