15/12/2018 01:17:51

Πούτιν, Ομπάμα και Δαλάι Λάμα: Τοιχογραφία σε ναό τους απεικονίζει ως τρεις Μάγους (Video + Photo)

 Πούτιν, Ομπάμα και Δαλάι Λάμα: Τοιχογραφία σε ναό τους απεικονίζει ως τρεις Μάγους (Video + Photo) - Media

 

Μια ασυνήθιστη τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε στον τοίχο της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβα στην πόλη Βίτεμσκ της Λευκορωσίας, η οποία δείχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Μπαράκ Ομπάμα να γονατίζουν στον Ιησού, ενώ οι άγγελοι παίζουν σαξόφωνα!

Με την πρώτη ματιά, η τοιχογραφία φαίνεται ότι αποτυπώνει μια βιβλική σκηνή, με αγγέλους να παίζουν σε φλάουτα και την Παναγία που κρατά το μωρό Ιησού. Αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει μερικές λεπτομέρειες που διαφέρουν κάπως από την ορθόδοξη θρησκευτική εικονογραφία. Οι άγγελοι παίζουν επίσης σαξόφωνο και κιθάρες μπάσων, ενώ οι άνδρες φορούν κοστούμια.

Επιπλέον, οι τρεις μάγοι που πλαισιώνουν το Θείο παρουσιάζουν εντυπωσιακή ομοιότητα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα καθώς και τον Δαλάι Λάμα. Ο καλλιτέχνης είναι ο Vladimir Konrusevich ο οποίος έχει εκθέσει το έργο του στη Λευκορωσία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Πολωνία.

Ο Άγιος Αντώνιος της Πάντοβα ήταν Καθολικός μοναχός που γεννήθηκε στην Πορτογαλία και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και πέθανε στην Ιταλία τον 13ο αιώνα. Η εκκλησία του Vitebsk εξυπηρετεί την καθολική επισκοπή της πόλης, η οποία αποτελεί περίπου το 12% του τοπικού πληθυσμού. Βρίσκεται στη θέση μιας παλαιότερης εκκλησίας αφιερωμένης στον Άγιο Αντώνιο.

Πηγή: Russia Today

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.