search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Απειλές με όπλο για να μην καταθέσει καταγγέλλει μάρτυρας στη δίκη Καρούζου

18.09.2017 10:57
Απειλές με όπλο για να μην καταθέσει καταγγέλλει μάρτυρας στη δίκη Καρούζου    - Media

 

«Συμβουλή» υπό την απειλή όπλου για να μην καταθέσει στη δίκη του επιχειρηματία στο χώρο των κατασκευών Γιάννη Καρούζου, κατήγγειλε με έγγραφό του προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, βασικός μάρτυρας κατηγορίας την υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων και φοροδιαφυγής.

Ο μάρτυρας, άλλοτε συνεργάτης του κατηγορούμενου επιχειρηματία, που έχει καταγγείλει τον Ι. Καρούζο για ξέπλυμα χρημάτων μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και απέστειλε έγγραφο στο οποίο αναφέρει πως το πρωί δέχθηκε απειλές για να μην μεταβεί στο Εφετείο.

Όπως υποστηρίζει στο έγγραφό του, ενώ οδηγούσε στις 7.30 το πρωί τον πλησίασε μία μηχανή με δύο άτομα, τα οποία με την απειλή όπλου του είπαν να μην πάει να καταθέσει σε βάρος του Γιάννη Καρούζου. Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως αμέσως μετά πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

Απόντος του κ. Λιβανού, η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση πρώην λογιστή του ομίλου Καρούζου ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο πως τον έλεγχο των οικονομικών των εταιριών τον είχε η κατηγορουμένη πρώην σύζυγος του κ. Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Η δίκη έχει ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βασικός κατηγορούμενος και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, από το 2004 και για περίπου εννιά χρόνια, χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ τους καταλογίζεται μεγάλη φοροδιαφυγή που υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί με το πρώην ζεύγος δικάζονται για σκέλος της υπόθεσης, οι τέσσερις υπεύθυνοι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ που εμπλέκεται στην αγορά από τον Ι. Καρούζο δύο ακινήτων έναντι τιμήματος 5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που κατά τους Εφέτες είναι εικονικό, με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τους Χρήστο Ρεκούμη, Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και Ιωάννη Παναγιωτόπουλο καθώς και τον εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη που κατά την δικαστική κρίση είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10