search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:16
MENU CLOSE

Δικαστήριο ακύρωσε συναυλία των U2

18.09.2017 12:47
Δικαστήριο ακύρωσε συναυλία των U2 - Media

 

Το δικαστήριο του Σεν Λούις αποφάσισε ότι ο πρώην αστυνομικός Τζέισον Στόκλεϊ δεν είναι ένοχος για τον θάνατο του Άντονι Λαμάρ Σμιθ, το 2011, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιες διαδηλώσεις το βράδυ της Παρασκευής και η συναυλία των U2 στο 70.000 θέσεων Dome στο America’s Center το επόμενο βράδυ να ακυρωθεί καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του φιλόμουσου κοινού.

   Στην ανακοίνωσή τους, οι U2 διευκρίνισαν ότι οι Αστυνομικές Αρχές του Σεν Λούις είπαν «ότι δεν είναι σε θέση να παράσχουν την ασφάλεια για το κοινό μας, ως αναμένεται για ένα τέτοιου μεγέθους event. Έχοντας πλήρη συνείδηση, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των θαυμαστών μας, προχωρώντας στην αποψινή συναυλία. Όσο κι αν μας λυπεί το ότι υποχρεωνόμαστε να ακυρώσουμε, αισθανόμαστε ότι, στις παρούσες συνθήκες, είναι η μοναδική αποδεκτή επιλογή».

   Στη δίκη, ο πρώην αστυνομικός Τζέισον Στόκλεϊ κατέθεσε πως είδε τον 24χρονο Άντονι Λαμάρ Σμιθ να οπλοφορεί πριν ο ίδιος ανοίξει πυρ. Εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο αστυνομικός έβαλε εκ των υστέρων το όπλο στο χέρι του θανάσιμα πληγωμένου Σμιθ.

   Οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή έγιναν βίαιες το βράδυ της ίδιας μέρας όταν οι διαδηλωτές εισήλθαν στην οικία του δημάρχου, υποχρεώνοντας την αστυνομία να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί και έγιναν πάνω από 20 συλλήψεις.

   Όπως ανακοινώθηκε το αντίτιμο των εισιτηρίων για τη συναυλία θα επιστραφεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11