search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:05
MENU CLOSE

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

20.10.2011 07:09
Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - Media

Με τη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία καταψήφισε το άρθρο 37, ψηφίστηκε επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο.

 

Με τη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία καταψήφισε το άρθρο 37, ψηφίστηκε επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο, με 154 «ναι» και 144 «όχι». Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές.

Παράλληλα, το άρθρο 37 έγινε δεκτό με 153 «ναι», όπως τροποποιήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στο Κοινοβούλιο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώτο να καταθέτει στη Βουλή την επιστολή του πρωθυπουργού προς την Κριστίν Λαγκάρντ.

Λ. Κατσέλη: «Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37»

Τους λόγους που «αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) με τη μορφή που αυτό έχει σήμερα, εξήγησε αναλυτικά η Λούκα Κατσέλη από το Βήμα της Βουλής, καθιστώντας σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να την μεταπείσει στην συνάντησή τους.

Δημιουργούμε «επικίνδυνο εργασιακό γεγονός» τόνισε η κυρία Κατσέλη, προέβλεψε «γενικευμένη, απότομη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών για πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους», γεγονός που θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση.

Ωστόσο έδωσε περιθώριο κινήσεων στην κυβέρνηση προτείνοντας να αναβληθεί για δύο μήνες η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και να επανέλθει σε άλλη μορφή.

 

Αλ. Παπαρήγα: Η επίθεση των κουκουλοφόρων στα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν προσχεδιασμένη

Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής, «επιτέθηκε» φραστικά στον Συριζα, σημειώνοντας ότι «η επίθεση των κουκουλοφόρων στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ήταν προσχεδιασμένη», επικαλούμενη διάφορους ιστότοπους του διαδικτύου που «είχαν αναφορές για επιθέσεις που θα γινόντουσαν στην πορεία σε Κνιτες».

Επιπλέον, κατήγγειλε και την στάση συγκεκριμένων ΜΜΕ για τον τρόπο που κάλυψαν τις συγκρούσεις στο Σύνταγμα. Ειδικότερα, κατηγόρησε τον ΣΚΑΙ που έκανε λόγο για «εμφύλιο πόλεμο» αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» που εξέφρασε την θέση ότι «το ΠΑΜΕ θεωρεί ιδιοκτησία του την πλατεία Συντάγματος».

 

Βενιζέλος: Εάν δεν υπερψηφιστούν όλα τα άρθρα δεν χρειάζεται να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευ.Βενιζέλος ζήτησε την υπερψήφιση όλων των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου η χώρα να έχει διαπραγματευτική ισχύ στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

«Η κατάσταση είναι ιστορικά δραματική» και «τώρα κρινόμαστε όλοι» ανέφερε σε δραματικούς τόνους ο Υποικ.

«Εάν το πολυνομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί δεν χρειάζεται να πάμε καν στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προσπάθησε να περιορίσει τις προσδοκίες από τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, επισημαίνοντας πως δεν χρειάζεται να βάζουμε ψηλά τον πήχη  και να καλλιεργούμε προσδοκίες.
«Δεν υπάρχουν θαύματα […], δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» που θα βγάλουν από το καπέλο τους η Μέρκελ ή ο Σαρκοζί, ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στην ανάγκη αλλαγής των συμπεριφορών και των κανόνων. «Εάν δεν υπάρχει συνεργασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν θα σωθεί η χώρα» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως πρέπει να ψηφίσουν όλες τις διατάξεις. Τώρα είναι η ώρα του μεγάλου «ναι» ή του μεγάλου όχι», τόνισε.

Σχετικά με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η επόμενη μέρα στη χώρα.

 

B. Παπανδρέου : Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα

Την απόφασή της να ψηφίσει τελικά στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Βάσω Παπανδρέου.

Η βουλευτής, ανέφερε πως είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως: «ακόμα κι ένα άρθρο να μην ψηφιστεί, δεν θα δοθεί η 6η δόση», ενώ συμπλήρωσε: «δε μπορώ να αναλάβω εγώ αυτήν την ευθύνη».

«Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία της.

 

Γ. Καρατζαφέρης: Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο

Την παραίτηση του πρωθυπουργού και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ..Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, από το βήμα της Βουλής.

«Ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές παραδέχθηκαν ότι η σημερινή κατάσταση δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος» είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. και πρόσθεσε: «δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση, ως έχει, να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, η χώρα οδηγείται σε ανήκεστη βλάβη εξαιτίας της επιμονής του πρωθυπουργού να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία».

 

(Τα βίντεο είναι από το real.gr)

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:04