search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01
MENU CLOSE

Γεννηματά: Απομάκρυνση της κυβέρνησης αλλά όχι συντηρητική παλινόρθωση

18.09.2017 18:43
Γεννηματά: Απομάκρυνση της κυβέρνησης αλλά όχι συντηρητική παλινόρθωση - Media

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της παρέμβασης της στην Ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση επερώτησης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον ΕΦΚΑ. Παράλληλα, οξεία κριτική άσκησε η Φώφη Γεννηματά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο «συντηρητικής παλινόρθωσης».

Για «θράσος» και για «ανικανότητα» μίλησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενη στο μεγάλο θέμα της ρύπανσης στον Σαρωνικό. «Αντί να αναλάβουν  την ευθύνη και να δράσουν  αμέσως, αντιμετώπισαν το πρόβλημα με προπαγάνδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και έστρεψε τα «πυρά» της προς την πλευρά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε έξι μέρες για να ασχοληθεί με αυτήν. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο αρμόδιος υπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί ή αποπεμφθεί».

Ιδιαίτερα αιχμηρή στάθηκε η Φώφη Γεννηματά και κατά του «γαλάζιου» στρατοπέδου με «βολές» εναντίον του προέδρου της ΝΔ με αφορμή την επίσκεψη του στη ΔΕΘ. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε αρχικά πως η κυβέρνηση Καραμανλή ευθύνεται για «τον δεκαπλασιασμό των ελλειμμάτων των Ταμείων σε 6 χρόνια, την μείωση της Περιουσίας των Ταμείων κατά 25%, τον εξαπλασιασμό των οφειλών τους στα Νοσοκομεία». Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως μόνη λύση είναι η αλλαγή πολιτικής «με την απομάκρυνση μέσω της λαϊκής ψήφου στις εκλογές, αυτής της κυβέρνησης» και πρόσθεσε, εστιάζοντας την κριτική της στον αρχηγό της ΝΔ «όχι όμως με συντηρητική παλινόρθωση». Όπως τονισε χαρακτηριστικά «και ο κ. Μητσοτάκης, χθες στη ΔΕΘ δεν έκανε καμιά αυτοκριτική γι αυτά, αντίθετα επιμένει συντηρητικά που σημαίνει ενίσχυση των ανισοτήτων. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές ανισότητες ως περίπου “φυσικό φαινόμενο” και δεν βολευόμαστε να ζήσουμε με αυτές, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτή είναι η κρίσιμη διαφορά μας με τις συντηρητικές αντιλήψεις της ΝΔ».

Η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις διεργασίες που γίνονται αυτη την περίοδο στην Κεντροαριστερά, δήλωσε πως η Ελλάδα «χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροαριστερά που μπορεί να επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και την Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση. Με βάση το Σχέδιο Ελλάδα, που τις βασικές κατευθύνσεις παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ» κάνοντας λόγο για μια ισχυρή Κεντροαριστερά «που με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας γύρω από το θέμα της επερώτησης τόνισε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική της, μονιμοποίησε τη λιτότητα, με σκληρότερα μέτρα, παρέτεινε την ύφεση, φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη» και χαρακτήρισε ως «νομικό έκτρωμα» τον νόμο Κατρούγκαλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01