search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:18
MENU CLOSE

Η πετρελαιοκηλίδα της κοινωνίας

18.09.2017 19:06
4231161_0.jpg

 

Η πιο αποτρόπαια όψη του ολοκληρωτισμού είναι η καταστρατήγηση της κοινής λογικής, η απροκάλυπτη διαστρέβλωση του προφανούς, η αλλοίωση της κραυγαλέας πραγματικότητας, ή εκκωφαντική αντιστροφή της αλήθειας, όλες αυτές οι αδυσώπητες εκδηλώσεις της υποκρισίας.

Στο πρόσφατο περιστατικό με την πετρελαιοκηλίδα στην Σαλαμίνα είχαμε μια οικολογική καταστροφή  που ανέδειξε για πολλοστή φορά  την ανευθυνότητα των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε αιφνίδιο γεγονός. Τίποτα το καινούργιο ή το πρωτόγνωρο  για αυτή την χώρα της ασυδοσίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση αυτή κατάφερε το κάτι παρά πάνω. Όχι μόνο δεν βελτίωσε τις ελλείψεις  και τις αδυναμίες των κρατικών δομών (ως όφειλε) αλλά πέτυχε να αποσαρθρώσει και αυτές που λειτουργούσαν στοιχειωδώς. 

Αλλά και πάλι δεν μας εξέπληξε ούτε με αυτή τη «δεξιότητά» της.  Ήταν αναμενομένη. Ωστόσο, πρόσθεσε έναν τεράστιο λεκέ πάνω στην ήδη υπάρχουσα πετρελαιοκηλίδα με την πρωτοφανή  υποκρισία της, προκειμένου να καλύψει αυτό που γνωρίζουν πλέον όλοι οι Έλληνες: την παροιμιώδη της ανυπαρξία και  ανικανότητα. Σε μια επίδειξη θράσους, η πετρελαιοκηλίδα που σε άλλες περιπτώσεις θα ξεσήκωνε θύελλες διαμαρτυριών από μέρους των ευαίσθητων αριστερών συνειδήσεων, τώρα δεν γίνεται καν αντιληπτή. Ωσότου η κυβέρνηση αποφασίσει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει (σύμφωνα με την καθεστωτική  λογική ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν συμβαίνουν οικολογικές καταστροφές),  η ευτυχής «αντιδραστική»  πετρελαιοκηλίδα με την ησυχία της απλώθηκε σε όλη την ακτογραμμή καταστρέφοντας παραλίες με όλες τις γνωστές  τραγικές συνέπειες. Μια περίπου εβδομάδα μετά, εδέησαν τα κυβερνητικά σαΐνια να επιληφθούν του θέματος….

Ακολούθησε ένα παραλήρημα αφελών, ανόητων, βλακωδών και γενικότερα αδιανόητων για κανονικό κράτος, δηλώσεων που η μια αναιρούσε την άλλη. Προεξάρχων αυτού του πρωτοφανούς αλαλούμ, ο λαλίστατος κύριος Κουρουμπλής. Αυτή η τρομαχτική έλλειψη αίσθησης σοβαρότητας, λογικής, αυτή η θηριώδης απροθυμία ανάληψης των προφανών ευθυνών, δημιουργεί ένα κλίμα ζοφερής απογοήτευσης, ένα κλίμα τρόμου και οχληρής παραίτησης, μια μαύρη κηλίδα που καλύπτει ολόκληρη την κοινωνία στην οποία πρόθυμα ο κύριος Τσιρώνης με την αναλυτική του οξύνοια μεταθέτει εξ ολοκλήρου την ευθύνη, γιατί αξιωματικά μια υπουργάρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί να έχει ευθύνη και συνεπώς την έχει η κοινωνία – και σ’ αυτό κάπου έχει και τα δίκια του: Τσιρώνη εψήφισε, Τσιρώνη θα λάβει! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16