search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:16
MENU CLOSE

Γαλλία: Στόχος για έλλειμμα 2,9% φέτος

19.09.2017 10:35
Συναγερμός από Λεμέρ: Καταστροφή για Ε.Ε.-Γαλλία νίκη της Λεπέν στις ευρωεκλογές - Media
 
Η Γαλλία θα μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της λίγο περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις φέτος και τον επόμενο χρόνο χάρη στην καλύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.
 
Η σταθερή ανάπτυξη σημαίνει επίσης ότι η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να μειώσει τις δαπάνες λιγότερο στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
 
Ο Λεμέρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει τώρα σε δημόσιο έλλειμμα 2,9% του ΑΕΠ φέτος και 2,6% τον επόμενο χρόνο από 3,0% και 2,7% που ανέμενε προηγουμένως.
 
«Είναι λίγο καλύτερο από αυτό που προαναγγείλαμε στους βουλευτές, καθώς η ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερη», δήλωσε ο Λεμέρ σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.
 
Η Γαλλία καταγράφει έλλειμμα που ξεπερνά το όριο του 3,0% της ΕΕ κάθε χρόνο από το 2007 και χρειάζεται να το κρατήσει κάτω από το επίπεδο αυτό για δύο χρόνια προκειμένου να εξέλθει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.
 
Ο Λεμέρ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 16 δισεκ. ευρώ το 2018, λιγότερο από τα 20 δισεκ. ευρώ που είχε προαναγγείλει.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:16