16/09/2019 16:51:45

Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ για δημοσκοπήσεις

Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ για δημοσκοπήσεις - Media

 

Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων άσκησε την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία.

Το θέμα έθεσε, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Μιχάλης Μπεκίρης, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρία «Commonview».

Επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπεκίρης ζητά από το Ε.Σ.Ρ. να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

Ωστόσο, αυτό που παρέλειψε να αναφέρει η Νέα Δημοκρατία είναι ότι την δυσαρέστησαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, κυρίως σε σχέση με τα ζητήματα της υγείας, το κοινωνικό κράτος, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, το Δημόσιο Χρέος και τα εργασιακά.

Οι ερωτηθέντες σε αυτά τα ζητήματα απάντησαν ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα απ’ ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στα περισσότερα, υπερτερούσε η επιλογή "καμιά κυβέρνηση".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.