search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:23
MENU CLOSE

Τραμπ: Θα αναγκαστούμε να καταστρέψουμε πλήρως τη Β. Κορέα

19.09.2017 15:05
Ο Τραμπ θέλει να αλλάξει τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν - Media

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα αναγκασθούν να «καταστρέψουν πλήρως» τη Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγκγιάνγκ δεν υποχωρήσει στο ζήτημα των πυρηνικών, ενώ περιγέλασε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλώντας τον «rocket man» (πυραυλάνθρωπο) σε αποστολή αυτοκτονίας.

Ένα ηχηρό μουρμουρητό ακούστηκε στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όταν ο Τραμπ διατύπωσε την αυστηρότερη μέχρι τώρα προειδοποίησή του προς τη Βόρεια Κορέα.

Αν η Βόρεια Κορέα δεν υπόχωρήσει, δήλωσε, «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα».

«Ο Rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστουν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.

Ένας χαμηλόβαθμος βορειοκορεάτης διπλωμάτης παρέμεινε στα έδρανα της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας για την ομιλία του Τραμπ, ανακοίνωσε η αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ.

«Όνειδος» για τις ΗΠΑ η συμφωνία με το Ιράν

Η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι “μία από τις χειρότερες έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ” και αποτελεί “όνειδος” για την χώρα του, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες (…) και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος” τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν “διεφθαρμένη δημοκρατία”.

«Απαράδεκτη» η κατάσταση στη Βενεζουέλα

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:23