search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:05
MENU CLOSE

Εξηγήσεις κι ενημέρωση από Κουρουμπλή στη Βουλή για την πετρελαιοκηλίδα

20.09.2017 07:54
Βουλή: «Πυρ ομάδον» κατά Κουρουμπλή - Media
 
Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην πήρε (πολιτικά) «κεφάλια» για τη ρύπανση του Σαρωνικού από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ωστόσο εξέπεμψε μηνύματα δυσαρέσκειας προς την κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας κάνοντας λόγο για «ολιγωρίες» και παραλείψεις στο υπουργικό συμβούλιο.
 
Τώρα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής καλείται να αντιμετωπίσει και την εσωτερική στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική ομάδα δυσαρέσκεια: σήμερα νωρίς το πρωί επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) για τα θέματα περιβάλλοντος όπου θα ενημέρωνε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σε αυτή σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα που πλέον ρυπαίνει το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και τις ενέργειες του υπουργείου για τον έλεγχό της. Από τις 10.30 και μετά ο υπουργός και άλλοι συναρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ενημερώνουν και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη αυτή από πλευράς κυβέρνησης μετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Σ. Φάμελλος και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός και από την κοινουβουλευτική ομάδα παραβρέθηκαν 50 βουλευτές, από την περιφέρεια του Πειραιά, τη Β’ Αθηνών, κά, ενώ παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλείς των τημημάτων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας του κόμματος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως έγινε ένας απολογισμός των βημάτων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και λιγότερο υπήρξε αναφορά στον προγραμματισμό από εδώ και πέρα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για “ήρεμο κλίμα” πάντως τέθηκε εντόνως το θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης και της ενημέρωσης των βουλευτών (που δεν υπήρξε) ώστε όσοι βγάινουν στα ΜΜΕ να μην τοποθετούνται κατά το δοκούν και τουλάχιστον να γνωρίζουν τις επιστημονικές απόψεις,για  να υπάρχει και καλύτερη ενημέρωση του κοινού. 
 
Η δυσαρέσκεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή διαπερνά όλες τις τάσεις, δεν προέρχεται δηλαδή από τους «συνήθεις υπόπτους» την ομάδα των 53, αλλά εκπέμφθηκε εντόνως και από την προεδρική πλειοψηφία. Η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι σε περίπτωση ανασχηματισμού στον κοντινό ή λιγότερο κοντινό ορίζοντα ο υπουργός Ναυτιλίας, δύσκολα θα παραμείνει στο πόστο του.
 
Στο μεταξύ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφορα κρίσιμα ζητήματα εν όψει αξιολόγησης.
 
Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί  να συντηρηθεί η ρητορική περί της επενδύσεις και την ανάπτυξη. Βήμα σε αυτή την προσπάθεια δίνει για το επόμενο διήμερο το περιφερειακό συνέδριο της Κρήτης – το τρίτο στη σειρά μετά από εκείνα της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας – όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει αύριο το βράδυ. Στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου γύρω στα 15 κυβερνητικά στελέχη  (Σταθάκης, Χαρίτσης, Σπίρτζης, Κουντουρά, Αχτσιόγλου, Ξανθός, Γαβρόγλου, Φωτάκης, κ.ά.)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:04