search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: Θα κριθούμε όταν ολοκληρωθεί η δουλειά

20.09.2017 09:12
Κουρουμπλής: Αντίπαλός μας είναι μόνο η αποχή - Media
 
«Ήμασταν αποτελεσματικοί και θα κριθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής σχετικά με την θαλάσσια ρύπανση του Αργοσαρωνικού που προκάλεσε η βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
 
«Δεν μας λένε τι έπρεπε να κάνουμε και δεν το κάναμε. Να μπορέσουμε από κοινού για το καλύτερο. Ήμασταν αποτελεσματικοί. Θα κριθούμε στο τέλος της ημέρας όταν ολοκληρωθεί η δουλειά που κάνουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία. Όταν ισχυρίζεται η ΝΔ ότι καθυστερήσαμε πρέπει να έρθει στον Πειραιά, να επισκεφτούμε τον θάλαμο επιχειρήσεων να δει τη δουλειά που γίνεται» ανέφερε ο Π. Κουρουμπλής. 
 
Ο Π. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι σε 30 με 40 ημέρες τα πράγματα σχετικά με την ρύπανση στον Σαρωνικό θα είναι εντελώς διαφορετικά και σημείωσε ότι αυτό θα γίνει χωρίς να πέσει ούτε ένα κιλό χημικών στη θάλασσα.
 
«Όλη η προσπάθεια γίνεται με μηχανικά μέσα. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά μέσα. Δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό χημικά στην θάλασσα της περιοχής» τόνισε. Ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για γιγαντιαία προσπάθεια αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας με κινητοποίηση που «έγινε ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ ότι το υπουργείο καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια του ειδικού απορρυπαντικού σκάφους EMSA δήλωσε ότι ειδικό αντιρυπαντικό πλοίο της ΕΕ βρισκόταν σε αποστολή και μόλις επέστρεψε ζητήθηκε η συνδρομή του. «Έχει ναυλωθεί και εργάζεται νύχτα-μέρα για να υλοποιήσει την προσπάθεια» σημειωσε ο Π. Κουρουμπλής. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:52