search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:03
MENU CLOSE

Facebook Messenger: Μπορούν να σας χακάρουν; – Πώς μπορείτε να προστατευθείτε

21.09.2017 07:57
Facebook: Προβλήματα με τη λειτουργία του messenger στην Ευρώπη (χάρτης) - Media
 
Καθημερινά, ο αριθμός των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται μέσω της υπηρεσίας Facebook Messenger αγγίζει τα δισεκατομμύρια, με τους χρήστες του να τον χρησιμοποιούν για κουτσομπολιό, σοβαρές συζητήσεις, ανταλλαγή υλικού (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία), ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους.
 
Η Facebook υποστηρίζει ότι ο Messenger χρησιμοποιεί τα ίδια πρωτόκολλα επικοινωνίας με αυτά των τραπεζών και των ιστοχώρων αγορών, ενώ εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιεί άλλη μια εφαρμογή, τις «μυστικές επικοινωνίες», οι οποίες είναι πλήρως κρυπτογραφημένες, όπως συμβαίνει με το WhatsApp (που ανήκει στο Facebook) και το Signal.
 
Ωστόσο, όπως σημειώνουν ειδικοί ασφαλείας στο διαδίκτυο, «τα πάντα μπορούν να χακαριστούν», προσθέτοντας ότι το βασικό ζήτημα ασφαλείας είναι η δυνατότητα πρόσβασης ενός κυβερνοαπατεώνα στη συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης για να συνδεθεί στο Facebook.
 
Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε όχι μόνο μπορούν να παραβιαστούν τα μηνύματά σας στον Messenger, αλλά ενδέχεται να εγκατασταθεί και κακόβουλο λογισμικό που θα παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας.
 
Επίσης, υπάρχουν ειδικά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν σε χάκερ να κλέψουν τους κωδικούς σας ή να δημιουργήσουν ψεύτικες εφαρμογές που μιμούνται το interface του Facebook Messenger και να σας κλέψουν πληροφορίες και κωδικούς πρόσβασης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν πρωτίστως να μη δίνουμε πρόσβαση στις συσκευές μας, να τις ασφαλίζουμε με κωδικούς και άλλες μεθόδους και να χρησιμοποιούμε συνθηματικά που είναι δύσκολο να τα μαντέψει κάποιος κυβερνοαπατεώνας
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02