search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:28
MENU CLOSE

Νέα υπηρεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής – Πως λειτουργεί η ψηφιακή υπογραφή συμβάσεων

21.09.2017 10:05
Νέα υπηρεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής - Πως λειτουργεί η ψηφιακή υπογραφή συμβάσεων - Media
 
«Η τεχνολογία χωρίς τους ανθρώπους ειναι τεχνολογία άχρηστη» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργείο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
 
Ο Γενικός Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ραλλης, χαρακτήρισε «ορόσημο» την ψηφιακή υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο για απομακρυσμένες υπογραφές. Επεσήμανε ότι είναι ένα έργο που θα εξοικονομήσει κόστη. Το έργο εφαρμόζεται πιλοτικά στο Υπουργείο. 
 
Στη συνέχεια, εξήγησε πώς λειτουργεί η ψηφιακή υπογραφή στις νέες υπηρεσίες του Υπουργείου.
 
Για την υπογραφή συμβάσεων, μέχρι σήμερα, το Υπουργείο έπρεπε να στείλει έγγραφα με οδηγό και κλητήρα στον ανάδοχο. Στη συνεχεια έπρεπε να τα δει ο ανάδοχος να υπογράψει και να επιστραφεί στο Υπουργείο η σύμβαση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Για το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης, ο ανάδοχος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει νεο εγγραφο, σελίδα που πρέπει να υπογράψει, μπορεί να μετακινήσει την υπογραφή και να την μεγαλώσει ή να την μικρύνει. Στη συνέχεια, λαμβάνει στο κινητό τηλέφωνο έναν μοναδικό κωδικό που λήγει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μάλιστα, όπως τόνισε ο γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής, παράγοντες δεν επιτρέπουν την κακόβουλη χρήση της ψηφιακής υπογραφής. 
 
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, είπε ότι βελτιώνονται οι διαδικασίες του Υπουργείου, καθώς γίνεται πιο λειτουργικό. Επίσης, ευχαρίστησε το Υπουργείο για την ευκαιρία αυτή που δόθηκε στον όμιλο του ΟΤΕ.
 
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς δήλωσε απευθυνόμενος στην Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας, Μαρίγια Γκαμπριάλ: «Χαίρομαι πολύ που επίσκεψη σου, αγαπητή Επίτροπε, συνέπεσε με την έναρξη ενός εξαιρετικά χρήσιμου έργου. Μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μας είναι η εκπαίδευση και των δημόσιων λειτουργών και των πολιτών». Με το έργο αυτό, «γίνεται πιο αποτελεσματική η σχέση του Πολίτη με το κράτος. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας το να έχει πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες», πρόσθεσε. 
 
Τέλος, τόνισε ξανά ότι «είναι μια ευτυχής συγκυρία» και ευχαρίστησε απο καρδιάς την Μαρία Γκάμπριελ. «Θέλουμε αναφέρουμε το αύριο σήμερα για όλους», κατέληξε.
 
Η Επίτροπος, Μαρίγια Γκαμπριέλ, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για το έργο αυτό, αλλά υπογράμμισε ότι «δεν αποτελεί αυτοσκοπός»..
 
«Το πρότζεκτ αυτό είναι μια πραγματικότητα», καθώς εξοικονομεί κόστος και τα χρήματα μπορούν να αξιοποιηθούν κάπου αλλού, είπε και συμπλήρωσε ότι «το πρότζεκτ έχει μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υπηρεσίες. Δεν απευθυνεται μόνο στη δημόσια διοίκηση, αλλά και στην αυτοδιοίκηση». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:27