search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:32
MENU CLOSE

Στο Μαξίμου η πορεία των μεταλλωρύχων από τη Χαλκιδική (Photos)

21.09.2017 10:26
Στο Μαξίμου η πορεία των μεταλλωρύχων από τη Χαλκιδική (Photos) - Media
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα η διαδήλωση των μεταλλωρύχων από τη Χαλκιδική οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση για το ζήτημα της Eldorado Gold.
 
Αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων συναντήθηκε νωρίτερα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βερροιόπουλο, στον οποίο και παρουσίασαν τα αιτήματά τους.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας σημείωσε ότι «γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα». 
 
Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα».
 
Ο κ. Ζαφειρούδας ανέφερε ότι στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός.
Από την πλευρά τους, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τις θέσεις τους για αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές.
 
Μετά το τέλος της συνάντησης, οι διαδηλωτές μεταλλωρύχοι κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα αυτή τη ώρα να είναι κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του Χίλτον μέχρι την πλατεία Συντάγματος.
Παράλληλα, δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Μεσογείων, που είχε κλείσει από το ύψος της Κατεχάκη μέχρι την οδό Μιχαλακοπούλου, λόγω της συγκέντρωσης των μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48