search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:50
MENU CLOSE

Τελειώνει η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά: Δοκιμαστικά δρομολόγια το 2018

21.09.2017 10:32
Κακοκαιρία Μήδεια: θερμοκρασία – ρεκόρ στους -25,1 έξω από τη Φλώρινα - Media

 

 Τελειώνουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση του Τραμ της Αθήνας από το Φάληρο μέχρι το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ypodomes.com πλέον απομένει προς ολοκλήρωση ένα τμήμα 300 μέτρων από την συμβολή της Β.Γεωργίου με την Ηρ.Πολυτεχνείου και μέχρι το τέρμα της Ακτής Ποσειδώνος.

Σε αυτό το τμήμα ακόμα διεξάγονται αρχαιολογικές εργασίες και εκτιμάται ότι συνολικά ο χώρος θα αποδοθεί μέσα στον Οκτώβριο. Τμήμα των έργων σε αυτή την περιοχή είναι και η σύνθετη στροφή του Τραμ προς την Εθν.Αντιστάσεως τόσο από την Β.Γεωργίου, όσο και από την Ακτή Ποσειδώνος. Η γραμμολογία εκεί διπλή και πρόκειται για το πιο απαιτητικό κατασκευαστικά σημείο.

Επίσης ξεκίνησε η ολοκλήρωση των 11 στάσεων, ξεκινώντας από την στάση στη Γέφυρα Λαμπράκη στο ύψος της Ομηρίδου Σκυλίτση. Οι στάσεις θα έχουν πλήρως ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τελευταίο, αλλά σημαντικό κατασκευαστικό αντικείμενο είναι ο Υποσταθμός που θα κατασκευαστεί στην Πλατεία Ωρολογίου το αμέσως επόμενο διάστημα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το σημαντικό είναι ότι πλέον το κατασκευαστικό αντικείμενο των έργων του Τραμ, που ταλαιπωρεί την πόλη εδώ και περίπου 4 χρόνια, ολοκληρώνεται, απελευθερώνονται και οι τελευταίοι εργοταξιακοί χώροι και η πόλη θα αποκτήσει συνολικά μία νέα εικόνα, με νέα πεζοδρόμια, υπόγειους κάδους απορριμμάτων, χώρους στάθμευσης. Ο Πειραιάς αλλάζει.

Στις αρχές του 2018, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των κατασκευών, θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια και το καμπανάκι του Τραμ θα ηχήσει στην πόλη, παραξενεύοντας και ίσως δυσκολεύοντας τους οδηγούς που θα πρέπει να το συνηθίσουν, καθώς μέχρι το τέλος καλοκαιριού σύμφωνα με τις πηγές του ypodomes.com εκτιμάται η εκκίνηση της εμπορικής λειτουργίας του μέσου.

Σημαντικότερες στάσεις του δικτύου θα είναι η τερματική στην Ακτή Ποσειδώνος, περίπου 100 μέτρα από τον σταθμό Μετρό και τον Προαστιακό, ο σταθμός Δημαρχείο που μελλοντικά θα συνδέεται με τον σταθμό Μετρό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στην Ευαγγελίστρια και στην Εθνικής Αντιστάσεως. Η απόσταση ΣΕΦ-Ακτή Ποσειδώνος εκτιμάται ότι θα διανύεται σε περίπου 7 λεπτά.

Πηγή: ypodomes.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:48