search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:37
MENU CLOSE

Πως γεννήθηκε το iphone

21.09.2017 11:27
Τι συμβαίνει αν ένα iPhone φορτιστεί με 100 φορτιστές (Video) - Media

 

Τι βρίσκεται πίσω από κάθε εφεύρεση στην ιστορία; Ποιο είναι το κίνητρο που οδηγεί τον άνθρωπο στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων ή στη σύλληψη μιας καινοτόμου ιδέας που αξίζει δισεκατομμύρια; Η περιέργεια μήπως; Ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις. Γιατί στις περισσότερες, η κινητήριος δύναμη είναι άλλη – το συναίσθημα. Καλό ή κακό.

Φυσικά, το παραπάνω ισχύει και για το iPhone της Apple: Ο Steve Jobs κατέληξε στο σχέδιο του πρώτου «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου της εταιρείας του, θέλοντας να την… πει σε στέλεχος της Microsoft, τον οποίο αντιπαθούσε!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Scott Forstall, πρώην επικεφαλής του τμήματος λογισμικού της Apple για το iOS, που φαίνεται να γνωρίζει την ιστορία της ανάπτυξης του iPhone από… πρώτο χέρι. Όπως δήλωσε, όλα ξεκίνησαν από μια προσωπική “κόντρα” του Jobs με γνωστό του, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία κόμπαζε για τα tablet computers με γραφίδα της Microsoft – στην οποία εργαζόταν, αναφέροντας μάλιστα συχνά ότι με αυτά “θα κατακτούσαν τον κόσμο”.

Σύμφωνα με τον Forstall, ο Jobs γινόταν… πυρ και μανία μετά από κάθε συνάντηση με το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «δεν χρειάζεσαι γραφίδα… έχουμε γεννηθεί με δέκα τέτοιες», οραματιζόμενος τη χρήση συσκευών με τα δάκτυλα. 

Σε πρώτη φάση η ομάδα του Jobs κατασκεύασε ένα tablet με οθόνη αφής, κατάλληλο για χρήση με τα δάχτυλα. Η σχεδίαση έμελλε τελικά να μικρύνει και να γίνει το πρωτότυπο iPhone.

Αναρωτιόμαστε βέβαια μετά από όλα αυτά, πώς θα αισθανόταν ο αείμνηστος πρώην CEO της Apple αν έβλεπε τα σημερινά iPad Pro, των οποίων ένα από τα πλέον πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα χρήσης με το Apple Pencil. 

Πηγή: pcmag

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:37