search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η ανικανότητα δεν έχει ταβάνι

21.09.2017 13:25
Κ. Μητσοτάκης: Αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα - Media

 

«Ένα πράγμα που έχω μάθει είναι πως δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες αν πίσω από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» κρύβεται ανικανότητα ή σύγκρουση συμφερόντων. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «υποτίμησαν το γεγονός και τους ξέφυγε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας αναχώρησε από το Λονδίνο μετά από το ατύχημα ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός εδώ και τόσες μέρες δεν έχει συγκαλέσει μια σύσκεψη με τους τρεις αρμόδιους υπουργούς, τον υπουργό Ναυτιλίας, τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον υπουργό, Αγροτικής Ανάπτυξης για να εξετάσουν πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμη πως όπου έχουν συμβεί ανάλογες καταστροφές ο πρωθυπουργός της χώρας πηγαίνει επί τόπου και ενημερώνεται. «Εμείς δεν έχουμε καν διεκδικήσει αποζημιώσεις και ενισχύσεις που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως για παράδειγμα για τους αλιείς» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την κινητοποίηση της Ισπανίας στην περίπτωση του πλοίου «Prestige» όπου η κυβέρνηση κατάφερε και πήρε ενισχύσεις σε χρόνο ρεκόρ, εντός ενός μήνα, ενώ η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει καν αίτημα και παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και έλεγχοι για τα αλιεύματα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56