search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:30
MENU CLOSE

Αιματηρό επεισόδιο στη Σούδα: Δυο μετανάστες μαχαιρωμένοι σε καταυλισμό

22.09.2017 06:36
Αιματηρό επεισόδιο στη Σούδα: Δυο μετανάστες μαχαιρωμένοι σε καταυλισμό - Media

Ξέφυγε η κατάσταση στον καταυλισμό μεταναστών στη Σούδα όπου σημειώθηκε αιματηρή συμπλοκή με θύματα δύο μετανάστες από το Ιράν με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί το σύνολο των μονάδων ΜΑΤ και ΥΑΤ στο νησί, υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων.

Το περιστατικό που έγινε την Πέμπτη αργά το βράδυ ξεκίνησε όταν το θύμα Ιρανικής καταγωγής για άγνωστο λόγο προκάλεσε τον ομοεθνή του φερόμενο ως δράστη καθώς και τον συνεργό του. Κατά τη συμπλοκή ο Ιρανός δράστης που επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι καθώς και το θύμα της επίθεσης, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ενώ ο συνεργός του δράστη συνελήφθη άμεσα και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

Οι δύο τραυματίες, δηλαδή θύμα και θύτης, σύμφωνα με το politischios.gr ,μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Από την Αστυνομία κατέστη σαφές ότι και οι 2 θα συλληφθούν κατά την εξαγωγή τους από το Νοσοκομείο για συνέργεια στο αιματηρό περιστατικό.

Παρότι πάντως ο καταυλισμός της Σούδας είναι κοντά στο κλείσιμο ελλείψει χρηματοδότησης Ύπατης Αρμοστείας και Μ.Κ.Ο. από ευρωπαϊκά κονδύλια, ο κίνδυνος επεισοδίων συνεχίζει να είναι ορατός. Κι αυτό γιατί ο πληθυσμός που έχει απομείνει αποτελείται από μόνους άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, που δεν δικαιούνται άσυλο αλλά εξαιτίας των διαδικασιών δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

Πηγή: politischios.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:26