23/06/2018 01:32:27

Μήνυση κατά Μουζάλα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σάμου

Μουζάλας για προσφυγικό: Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι - Media

 

 Μεγάλες ευθύνες στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αποδίδει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο νησί λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δικηγόροι αναμένεται να καταθέσουν μήνυση εναντίον του καταγγέλλοντας «την πολιτική της κυβέρνησης» και «την παντελή απουσία της οργανωμένης πολιτείας στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό».

Στην επιστολη τους οι δικηγόροι περιγράφουν ότι στο κέντρο δυναμικότητας 600 ατόμων φιλοξενούνται 2.500 άτομα, «οικογένειες με μικρά παιδιά που στοιβάζονται δίπλα σε σκουπίδια και ακαθαρσίες» και επισημαίνουν ότι η υπομονή πολιτών αλλά και προσφύγων έχει φτάσει στα όριά της, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα με καθημερινά επεισόδια.

Ο Δ.Σ. Σάμου καταλογίζει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον υπουργό αναφέροντας ότι «ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρει τεράστια ευθύνη, αφού παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του νόμου 4375/2016 (σ.σ. τον οποίο ο ίδιος έφερε στη Βουλή), ενώ προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατ’ αυτού και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος».

Πηγή: Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.