search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Βουλή: «Πυρ ομάδον» κατά Κουρουμπλή

22.09.2017 09:12
Βουλή: «Πυρ ομάδον» κατά Κουρουμπλή - Media
 
«Ομοβροντία» κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή από τους βουλευτές της ΝΔ κατά την διάρκεια της επίκαιρης επερώτησης 23 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα της βύθισης του «Αγία Ζώνη ΙΙ» που οδήγησε στην μεγάλη ρύπανση του Σαρωνικού. 
 
Κατά τα φαινόμενα η υφέρπουσα δυσαρέσκεια τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και ειδικά του Π. Κουρουμπλή έχει γίνει αντιληπτή από τη ΝΔ με τους βουλευτές της να επιτίθενται μαζικά και με ιδιαίτερη σκληρότητα, εντός της Ολομέλειας, κατά του αρμόδιου υπουργού, ζητώντας με’ επιτάσεως την παραίτηση Κουρουμπλή. 
 
Για τραγελαφική αντιμετώπιση και πολιτικό Βατερλώ της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας μίλησε ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης. Για άγνοια, αδράνεια, ανικανότητα, αδιαφορία και αλαζονεία της κυβέρνησης έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.
 
«Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να κρύβεται με τέτοια ταχύτητα» τόνισε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας η ζημιά από το πετρέλαιο αλλά και το οικονομικό κόστος θα επιβαρύνει τις πλάτες του ελληνικού λαού. «Δεν είναι μόνο η ανικανότητα του υπουργού που μαύρισε το Σαρωνικό. Η ανικανότητα αυτή και σήμερα προκαλεί προβλήματα» σημείωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και συνέχισε: «Που έχουν πάει οι τόνοι του μαζούτ που έχουν μαζευτεί έως σήμερα;».
 
«Μία φορά δεν σας άκουσα να λέτε ότι οι αναμεμειγμένοι ήταν λαθρέμποροι» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. 
 
Απαντώντας στις βολές των βουλευτών της ΝΔ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε ότι ολόκληρος ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε εγκαίρως και σχολίασε με αιχμηρό τρόπο πως «είδαμε να προβάλλονται και να ξαναπροβάλλονται οι εικόνες της πρώτης μέρας γιατί αυτό εξυπηρετούσε».
 
Επιτέθηκε μάλιστα στην πλευρά της ΝΔ λέγοντας πως «είχατε αγωνία για τα σαπάκια; Γιατί εσείς που συγκρούεστε με τα συμφέροντα δεν φέρατε διάταξη περιορισμού ηλικίας των σκαφών αυτών; Ελπίζω τώρα που θα καταθέσουμε διάταξη στην Βουλή να την ψηφίσετε. Να δούμε ποιος τα βάζει με τα συμφέροντα και ποιος κάνει αβαβα».
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας «το ατύχημα δεν θα έπρεπε να γίνει η αφορμή να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες με φθηνό μάλιστα τρόπο». Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε ωστόσο ότι αναχώρησε για το Λονδίνο την Δευτέρα (11/9) αφού πρώτα είχε ενημερωθεί για το ναυάγιο του πλοίου. Όπως ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ενημερώθηκε η στεγανοποίηση δεξαμενόπλοιου έφτασε στο 95% και μετά αναχώρησε για την βρετανική πρωτεύουσα. «Αν ήμουν εδώ δηλαδή θα το είχα στεγανοποιήσει πιο νωρίς», διερωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας. Ο Π. Κουρουμπλής σχετικά με πόσοι τόνοι καυσίμου έχουν διαρρεύσει στην θάλασσα σημείωσε ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία απάντλησης προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιτέθηκε στο «γαλάζιο» στρατόπεδο αλλά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «είστε αδιάβαστοι». «Θα έρθει η ώρα των ευθυνών αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε πόλεμο. Εγώ δεν είμαι γιος πρωθυπουργού, αλλά γιος αγρότη. Εφτασα εδώ με κομματικούς αγώνες κ. Μπακογιάννη. Για αυτό είναι ο στόχος σας ο Κουρουμπλής. Γιατί δεν βρίσκετε τίποτε άλλο».

Καυγάς για τον χρόνο κλήσης του απορρυπαντικού σκάφους

Κομβικό σημείο, και αυτή την φορά, αποτέλεσε ο χρόνος κλήσης του πλοίου της ΕΕ στην επιχείρηση αντιμετώπισης της ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε, επικαλούμενος σχετικά έγγραφα για το στίγμα του πλοίου, ότι το σκάφος ήταν στο Πέραμα από το μεσημέρι της 11/09 και όχι το βράδυ τις 13/09 όπως είχε αναφέρει ο υπουργός. «Δευτέρα έφτασε και ο Κουρουμπλής ενημέρωσε ψευδώς τη Βουλή και εσάς ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας απάντησε στις καταγγελίες Γεωργιάδη προσκομμίζοντας αντίγραφο από το ημερολόγιο του πλοίου από το οποίο φαίνεται το πλοίο να είναι στη Δραπετσώνα το μεσημέρι της 13/09. «Το ημερολόγιο του πλοίου λέει άλλα» ήταν το σχόλιο του Θοδωρή Δρίτσα.

«Θα το κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ»
 
«Θα το κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ. Η κοινωνία το έχει κρίνει και έχει αποδώσει σε καθένα τις ανάλογες εξουσίες. Μην πάμε λοιπόν εκεί. Θα δοθούν όλες οι απαντήσεις με ψυχραιμία» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας νωρίτερα σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου.
 
Ο τελευταίος ανέφερε πως ο υπουργός Ναυτιλίας έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή να ζητήσει ο πρωθυπουργός την παραίτηση του εξαιτίας των χειρισμών στην υπόθεση της ρύπανσης του Σαρωνικού.
 
Ο Π. Κουρουμπλής έκανε λόγο για άδικη κριτική, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες και θα βρεθούν» και τόνισε ότι «χρειάζεται διαχείριση προσεκτική γιατί συνδέεται η όποια χρηματοδότηση με τα αίτια του ατυχήματος» καθώς, όπως υποστήριξε έχει αποκατασταθεί η επαφή με τον οργανισμό για τις αποζημιώσεις από ρυπάνσεις. 
 
Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος απέδωσε την πολιτική ευθύνη για τους χειρισμούς που ακολούθησαν το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έβαλε τα πάντα στον αυτόματο πιλότο. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:48