search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:48
MENU CLOSE

Πρόσφυγες σχημάτισαν το σύμβολο της ειρήνης στο Λευκό Πύργο

22.09.2017 10:13
Πρόσφυγες σχημάτισαν το σύμβολο της ειρήνης στο Λευκό Πύργο - Media

 

Το σύμβολο της ειρήνης πάνω στο ιστορικό σύμβολο της….. Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, σχημάτισαν πρόσφυγες και επισκέπτες για να τιμήσουν την χθεσινή, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.

Με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και της οργάνωσης Solidarity Now, 30 πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε διαμερίσματα που συντονίζει η οργάνωση Solidarity Now, ξεναγήθηκαν δωρεάν στον Λευκό Πύργο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Μετά την επίσκεψή τους στο μουσείο του Πύργου, η ομάδα των προσφύγων στάθηκε στον εξώστη του μνημείου όπου, ενώνοντας τα χέρια τους μαζί και με άλλους επισκέπτες που βρίσκονταν στο σημείο την στιγμή εκείνη, σχημάτισαν το σύμβολο της ειρήνης, στέλνοντας έτσι μήνυμα ενότητας και παγκόσμιας ειρήνης.

Αλληλομαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών από το Ιράν στον καταυλισμό της Σούδας

Με μαχαιριές έλυσαν τις διαφορές τους, χθες Πέμπτη το βράδυ, μέσα σε σκηνή, στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου, δυο μετανάστες από το Ιράν.

Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στον καταυλισμό έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων.

Από την αστυνομία, πάντως, κατέστη σαφές ότι και οι δυο θα συλληφθούν μετά τη νοσηλεία τους στο ενώ ήδη έχει συλληφθεί και ένας τρίτος, Ιρανός και αυτός, κατηγορούμενος για συνέργεια στο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός της Σούδας, ελλείψει χρηματοδότησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πλησιάζει στο κλείσιμο του. Ενώ οι λίγοι, σχεδόν 140, που πλέον διαμένουν εκεί είναι μόνοι άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, χωρίς προσφυγικό προφίλ που σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν θα πάρουν άσυλο. Πλην όμως λόγω των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν δεν δικαιούνται άσυλο και δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:47