search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:32
MENU CLOSE

Μάχη με τις φλόγες σε 4 μέτωπα – Μεγάλη η καταστροφή στο πευκοδάσος της Κασσάνδρας, κάηκαν δυο σπίτια

23.09.2017 05:32
Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε βιοτεχνία κεριών στον Ταύρο - Media

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα, έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Θέρμη Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Σέρρες και Δράμα.

Βελτιωμένη χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

H προσπάθεια να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο συνεχίστηκε καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτήν τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 25 οχήματα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες δύο σπίτια έχουν καεί.

Μεγάλη είναι η καταστροφή στο πευκοδάσος της Κασσάνδρας, όπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 βυτιοφόρα και 5 μηχανήματα.

Στο σημείο αναμένεται να φτάσουν αργότερα για να συνδράμουν, από αέρος, στις επιχειρήσεις 1 ελικόπτερο και δύο καναντέρ.

Στον Βαθύλακκο Δράμας επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 37 άτομα πεζοπόρο, στα Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης, η φωτιά εξελίσσεται εντός χαράδρας και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνέψει σπίτια του χωριού.

Στις 72 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο              

Εδομήντα δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Δωδεκανήσου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες το μεσημέρι:

-Στην περιοχή, Βαθύλακος Δράμας, όπου επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα pzl.

-Στην περιοχή, Λουτρά Σιδηροκάστρου στις Σέρρες, όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης,. στην περιοχή, Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής. στο Κοιλιωμένο Ζακύνθου, στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας και στην περιοχή, Κούτσι Νεμέας, στην Κόρινθο. Οι πυρκαγιές αντιμετωπίζονται απο ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή Καναβάρι Θήβας, στην Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου και στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς.

Απο την Πυροσβεστική υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς ειδοποιούν άμεσα στο τηλέφωνο «199».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:30