search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:10
MENU CLOSE

Το άγαλμα του Καλάσνικοφ στη Μόσχα κρατούσε… λάθος όπλο (Photo)

23.09.2017 09:48
Το άγαλμα του Καλάσνικοφ στη Μόσχα κρατούσε... λάθος όπλο (Photo) - Media

 

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να κάνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μιχαήλ Καλάσνικοφ και διαπίστωσαν ότι… του είχαν βάλει λάθος όπλο. Στο ύψους άνω των 7 μέτρων άγαλμα ο εφευρέτης του θρυλικού, ομώνυμου επιθετικού τουφεκιού κρατούσε αντί για το δημιούργημά του ΑΚ-47, ένα γερμανικό όπλο.

Η ρωσική Εταιρεία Στρατιωτικής Ιστορίας ανακοίνωσε ότι το λάθος διορθώθηκε. “Ο γλύπτης Σαλαβάτ Τσερμπάκοφ αναγνώρισε το λάθος του” ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Ρώσου μηχανικού, ο οποίος πέθανε το 2013, έγιναν την περασμένη Τρίτη στη Μόσχα προκειμένου να τιμηθεί ο εφευρέτης του όπλου που εξελίχθηκε σε σύμβολο για τη χώρα.

Την Παρασκευή η Εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσίασε μια σειρά μπρούτζινων προτομών σοβιετικών ηγετών, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Στάλιν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:01