search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:19
MENU CLOSE

Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην Μάκιστο

23.09.2017 14:33
Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην Μάκιστο  - Media

 

Δέκα χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στη Μάκιστο Ζαχάρως, ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε ξανά. 

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά μπήκε στο χωριό, τυλίγοντας σύμφωνα με πληροφορίες του PatrisNews.gr στις φλογες τα πρώτα σπίτια. 

Πρόκειται για το χωριό που είχε καεί στις μεγάλες φωτιές το 2007 και είχε ξαναχτιστεί με τη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Το τελευταίο σπίτι παραδόθηκε το 2009.

«Επικίνδυνη η πυρκαγιά στη Μάκιστο»

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, «η φωτιά στη Μάκιστο είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού». Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να προστατευόσουν τις περιουσίες», προσθέτοντας ότι «ευτυχώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κακοτάρι στη βόρεια Ηλεία, ενώ το τρίτο μέτωπο είναι λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στην Πέρσαινα.

Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

Πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφεραν στο «Π», πως πρόκειται για εμπρησμό και ξεκίνησε από χωράφι. 

Ο αντιπεριφερειάρχης

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μάκιστος, προσθέτοντας ότι «δεν θα έλεγα, πως απειλείται η κοινότητα».
Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες».
Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι «υπάρχει καλύτερη εικόνα και για τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Κακοτάρι και Πέρσαινα».
Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 60 πυροσβέστες και περίπου 30 οχήματα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18