search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:14
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Χρωστά στο δημόσιο 2 εκατομμύρια ευρώ

23.09.2017 16:49
Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Χρωστά στο δημόσιο 2 εκατομμύρια ευρώ - Media

 

Πληροφορίες- φωτιά από τις έρευνες που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών για τον ιδιοκτήτη του πλοίου, που μυστηριωδώς βυθίστηκε στον Σαρωνικό προκαλώντας μεγάλη καταστροφή, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ο πλοιοκτήτης -που ελέγχει 12 εταιρείες, χρωστά στο Δημόσιο 2 εκατομμύρια ευρώ (ληξιπρόθεσμες οφειλές).

Η αποκάλυψη αυτή γεννά το εξής ερώτημα: πως η εταιρεία και τα πλοία του λειτουργούσαν κανονικά, ενώ ο πλοιοκτήτης είχε εκκρεμότητες με την εφορία για τέτοιο ποσό.

Κίνδυνος για νέα διαρροή 

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί του Λιμενικού τονίζουν στην εφημερίδα «Ειδήσεις» πως -λόγω της κλίσης που έχει πάρει τον βυθό το Αγία Ζώνη ΙΙ, αλλά και της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα τοιχώματά του- δεν είναι καθόλου απίθανη μια νέα διαρροή εκατοντάδων τόνων πετρελαίου στη θάλασσα του Σαρωνικού.

Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Στο μεταξύ, δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των υπουργών, δηλώνουν 7 στους 10 πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», αναφορικά με τη βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το 68% εκφράζει δυσαρέσκεια από την πολιτική διαχείριση του ατυχήματος και μόλις το 12% δηλώνει ικανοποιημένο.

Επιπλέον, 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μόλις το 23% τους εγκρίνει.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι ζητούν παραιτήσεις. Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και παραίτησης από συγκεκριμένους υπουργούς, το 59% απαντά καταφατικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνητικά

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται υπέρ των παραιτήσεων, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Στην ίδια έρευνα, το 77% εκτιμά ότι η διαρροή πετρελαίου και πίσσας στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο, θα έχει μακροχρόνιες οικολογικές επιπτώσεις, με το 17% να θεωρεί πως πρόκειται για ένα αντιμετωπίσιμο περιβαλλοντικό ατύχημα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10