search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:25
MENU CLOSE

Με φόρα και 40.000 κόσμο για το +5 η ΑΕΚ – Τα πλάνα Χιμένεθ για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν

24.09.2017 06:35
Με φόρα και 40.000 κόσμο για το +5 η ΑΕΚ - Τα πλάνα Χιμένεθ για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν - Media

 

Ως ευκαιρία να αποκτήσει από νωρίς ένα προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «καυτό» ΟΑΚΑ. Το πλάνο του Χιμένεθ.

Μπορεί απόψε να συμπληρώνεται απλώς το 1/6 του πρωταθλήματος και να υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, ωστόσο στις τάξεις της ΑΕΚ το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (20:30, Novasports 1) αντιμετωπίζεται ως μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης η «Ένωση» θα αποσπαστεί στο +5 από τον βασικότερο ανταγωνιστή της για τον τίτλο και επιπλέον θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια στους «ερυθρόλευκους».

Σύμμαχος της ΑΕΚ πέρα από την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το σερί νικών της θα είναι και ο κόσμος της. Μέχρι χθες είχαν διατεθεί περίπου 25.000 εισιτήρια και αν συνυπολογιστούν τα περίπου 10.000 διαρκείας αλλά και όσοι θα σπεύσουν στο ΟΑΚΑ σήμερα, γίνεται αντιληπτό πως αναμένονται 40.000, ίσως και περισσότεροι, φίλαθλοι στο γήπεδο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ φυσικά δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να επιλέξει το 4-2-3-1 με τους Ανέστη στο τέρμα, Γκάλο δεξιά και Μπακάκη αριστερά στην άμυνα (ο Λόπες μπήκε στην 20μελή αποστολή αλλά είναι αμφίβολο αν θα είναι και στη 18άδα), τους Βράνιες και Τσόσιτς στόπερ, τον Σιμόες με τον Γιόχανσον αμυντικά χαφ, τον Μάνταλο «δεκάρι» και τον Χριστοδουλόπουλο σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού. Από εκεί και πέρα, ο Λιβάγια έχει προβάδισμα έναντι του Αραούχο για την κορυφή της επίθεσης και ο Κλωναρίδης για τη θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού. Αν προτιμηθεί το 4-3-3, τότε θα δούμε τον Γαλανόπουλο ή τον Αϊντάρεβιτς να προστίθενται στο κέντρο και ενδεχομένως τον Μάνταλο να πηγαίνει σε θέση αριστερού ακραίου. Πάντως ο Ανδαλουσιανός τεχνικός θα πάρει τις αποφάσεις του λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Στην 20μελή αποστολή πέρα από τους προαναφερθέντες βρίσκονται οι Τσιντώτας, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Πατίτο και Μπακασέτας, ενώ εκτός αποστολής έμεινε για λόγους τακτικής ο Τρίστασον και οι ανέτοιμοι Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκης, Κονέ, Λαμπρόπουλος και Βινίσιους.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολούθησε τη χθεσινή προπόνηση δίνοντας, έστω και χωρίς λόγια, το σύνθημα για νίκη.

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:25