search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:14
MENU CLOSE

«Ναι» Θεοδωράκη σε Αλιβιζάτο – Η απαντητική επιστολή

24.09.2017 08:44
Θεοδωράκης: Κατεβαίνω για να αμφισβητήσω την εξουσία του κ. Τσίπρα - Media

 

Απάντηση στην πρόταση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη τήρηση της δεοντολογίας στις εκλογές για τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, έδωσε μέσω επιστολής ο Σταύρος Θοεδωράκης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αλιβιζάτος πρότεινε με επιστολή που απέστειλε σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει πως «σε γενικές γραμμές σύμφωνος» προσθέτοντας πως «θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης».

Αναλυτικά:

“Αγαπητέ κύριε καθηγητά,

Διάβασα με προσοχή το σχέδιό σας με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να οδηγηθούμε στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.

Είμαι σε γενικές γραμμές σύμφωνος. Τις επιμέρους παρατηρήσεις μου θα τις εκθέσω στη συνάντηση της Τρίτης που θα γίνει υπό την προεδρεία σας.

Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης. Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι. Είναι άλλωστε σημαντικό ότι οι σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – όπως και ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος – υπερασπίζονται το δικαίωμα των φίλων και των μελών να μπορούν να ψηφίσουν είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Και πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να γίνουν όλα σωστά. Η μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες δεν ενέχει απολύτως κανένα κίνδυνο. Αντιθέτως, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο μέλημά μας είναι η ανοιχτή και αξιόπιστη διαδικασία και όχι μια κομματική ψηφοφορία ελεγχόμενη από μηχανισμούς.

Κλείνοντας θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Σταύρος Θεοδωράκης”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12