search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:52
MENU CLOSE

Βρήκαν τη λύση στην έλλειψη οδοντιάτρων – Ρομπότ έκανε μόνο του επέμβαση

24.09.2017 14:23
Βρήκαν τη λύση στην έλλειψη οδοντιάτρων - Ρομπότ έκανε μόνο του επέμβαση  - Media

 

Ρομπότ κατάφερε να φέρει σε πέρας μια οδοντιατρική επέμβαση μιας ώρας, εμφυτεύματος δοντιού, σε ασθενή στην πόλη Xian της Κίνας.

Παρόλο που οδοντίατροι ήταν παρόντες στην επέμβαση, δεν έπαιξαν ενεργητικό ρόλο, παρακολουθώντας απλώς τη λειτουργία του ρομπότ.

Το ρομπότ τοποθέτησε δύο εμφυτεύματα που δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία 3D printing στο στόμα ασθενούς και η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστημιακή στοματολογική κλινική.

Ο Zhao Yimin, που εργάζεται στην κλινική, δήλωσε στα κινεζικά μέσα πως το ρομπότ έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να αποφεύγονται τα λάθη στις οδοντιατρικές επεμβάσεις. Μάλιστα, το ρομπότ είχε τη δυνατότητα να αναπροσαρμόζει τη θέση του, καθώς η ασθενής κουνιόταν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Στην Κίνα υπάρχει έλλειψη οδοντιάτρων και οι επιστήμονες ελπίζουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα ρομπότ.

Παράλληλα, πολλοί ασθενείς καταφεύγουν σε κομπογιαννίτες οδοντιάτρους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα στα δόντια της.

Σύμφωνα με έρευνα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 400 εκατομμύρια Κινέζοι που χρειάζονται εμφύτευμα!

Οι ειδικοί λένε ότι η ρομποτική χειρουργική επέμβαση ή η υποβοηθούμενη από ρομπότ χειρουργική επέμβαση επιτρέπει στους γιατρούς να ασκούν πιο περίπλοκες χειρουργικες επεμβάσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το 2015, μια αμερικανική μελέτη για την ασφάλεια της ρομποτικής χειρουργικής συνέδεσε 144 θανάτους ασθενών  με τη χρήση των μηχανημάτων, αν και αυτό αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνολικού αριθμού των ρομποτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:51