search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Guardian: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει Die Linke και έχει τα μάτια στραμμένα στο Βερολίνο για τον επόμενο ΥΠΟΙΚ

24.09.2017 15:56
Guardian: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει Die Linke και έχει τα μάτια στραμμένα στο Βερολίνο για τον επόμενο ΥΠΟΙΚ - Media

 

«Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Βερολίνο», γράφει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα. 

Η Helena Smith επισημαίνει ότι στην Ελλάδα ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σαφές ότι στις γερμανικές εκλογές υποστηρίζει τους συντρόφους του, το αριστερό Die Linke. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να «καίε» την Αθήνα είναι το ποιος -αν τελικά υπάρξει κάποιος- θα αντικαταστήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Όπως αναφέρει η αρθρογράφος, η κυβέρνηση συνεργασίας της οποίας ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός της διεθνούς επιτήρησης, μετά τη λήξη του τελευταίου μνημονίου, το Αύγουστο του 2018. Η κυβέρνηση ελπίζει και σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, αναφέρει η Βρετανίδα δημοσιογράφος, 

Το ποιος θα κάθεται στην καρέκλα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, θα παίξει καθοριστικό ρόλο κατά πόσο αυτά θα συμβούν εύκολα ή όχι. Πολλά θα εξαρτηθούν από την κυβέρνηση συνεργασίας που θα δημιουργηθεί κάποια στιγμή στο Βερολίνο και φυσικά σημασία θα έχει αν οι Φιλελεύθεροι του FDP είναι μέλος αυτής της κυβέρνησης, δήλωσαν στην Smith Έλληνες αξιωματούχοι, οι οποίοι  σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Guardian, σήμερα έχουν προετοιμαστεί για μια μακρά νύχτα παρακολουθώντας τα αποτελέσματα της γερμανικής κάλπης.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33