search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:29
MENU CLOSE

«Ναι», υπό όρους, από τους Γερμανούς φιλελεύθερους: Με αλλαγή πορείας η συμμετοχή στον κυβερνητικό σχηματισμό

24.09.2017 17:50
Πρόεδρος FDP: Δεν φοβόμαστε νέες εκλογές  - Media

 

Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ δηλώνει ανοικτός σε συνομιλίες με τους συντηρητικούς της Άνγκελας Μέρκελ. «Αλλά χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας», προειδοποιεί.

«Αυτή η περασμένη θητεία της βουλής ήταν η τελευταία χωρίς τους Φιλελεύθερους στην Μπούντεσταγκ. Το FDP πάντα είχε και εξακολουθεί να έχει μια θέση στο κέντρο της κοινωνίας μας. Το φιλελεύθερο πνεύμα είναι το σαφέστερο αντίπαλο δέος στην ακροδεξιά. Η επιστροφή μας είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα. Μια νέα αρχή αποδείχτηκε εφικτή μετά από μια προηγούμενη αποτυχία. Η νέα μας ευκαιρία συνοδεύεται από μια μεγάλη ευθύνη – την οποία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε», επισήμανε. 

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειονότητα των Γερμανών δεν εγκρίνει τον σχηματισμό ενός συνασπισμού “Τζαμάικα” μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), των Πράσινων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ARD.

Το 31% των ψηφοφόρων του CDU/CSU συμφωνεί με έναν τέτοιο κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ θετική άποψη έχει το 42% των ψηφοφόρων του FDP και το 38% των ψηφοφόρων των Πράσινων.

Ωστόσο στο σύνολο του εκλογικού σώματος, μόλις το 23% εγκρίνει έναν κυβερνητικό συνασπισμό “Τζαμάικα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28