search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:16
MENU CLOSE

Αιτήσεις για κουπόνια λαϊκών αγορών σε οικογένειες

25.09.2017 12:20
Αιτήσεις για κουπόνια λαϊκών αγορών σε οικογένειες - Media

 

Η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 298/2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία ελήφθη σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4264/14, όπως αυτός αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 5 του νόμου 4325/15, καλεί όσες πολύτεκνες οικογένειες επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες» και οι οποίες έχουν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  •  Τουλάχιστον 2 προστατευόμενα παιδιά και άνω (αναφέρονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα)
  • Οικογενειακό εισόδημα: μέχρι και 4 προστατευόμενα παιδιά έως 13.500 € και για κάθε επιπλέον προστατευόμενο παιδί της οικογένειας πέραν των τεσσάρων, το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 1.500 €.
  • Nα υποβάλουν αίτηση ένταξης στις ομοσπονδίες στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι.

Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη των αναγκών με είδη λαϊκών αγορών (π.χ. φρούτα, λαχανικά, ρούχα, κ.λ.π.). Το προς διάθεση ποσό των 1.024.921 € προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη των Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής.
Ο ακριβής αριθμός των κουπονιών, που θα διατεθούν ανά δικαιούχο, θα προκύψει μετά την οριστικοποίηση του Μητρώου ωφελουμένων του προγράμματος από την Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφαση 298/2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσκομίσουν από 15.09.2017 έως 04.10.2017 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • αίτηση που θα επέχει και δήλωση αποδοχής των όρων και προϋποθέσεων του προγράμματος, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός μητρώου ΑΣΠΕ/ομοσπονδίας Εκκαθαριστικό σημείωμα της
  • Εφορίας του φορολογικού έτους 2015
  • Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον δήμο

Επισημαίνουμε ότι δεν απαιτείται η κατάθεση νέας αίτησης και δικαιολογητικών για όσους ήδη έχουν καταθέσει αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στην πιλοτική πρόσκληση των ομοσπονδιών.

Ακολουθεί πίνακας με τις ομοσπονδίες πολυτέκνων της Περιφέρειας Αττικής, στις οποίες μπορείτε να απευθύνεστε για την κατάθεση των δικαιολογητικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:15