search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε έως το τέλος με τον Καμμένο

25.09.2017 12:48
Το μήνυμα Μητσοτάκη για την 28η Οκτωβρίου: «Η Ελλάδα θα ξαναγίνει ισχυρή και υπερήφανη» - Media

 

«Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τοποθετηθεί απέναντι στο αυτονόητο. Προτιμά τη συσκότιση από τη διερεύνηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβαση του στην συζήτηση σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του Noor1. Ο πρόεδρος της ΝΔ εγκάλεσε μάλιστα τον υπουργό Άμυνας καθώς, όπως είπε, έχει μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης μόνο για λίγα λεπτά. 

«Διπλές πλειοψηφίες όπου θα παριστάνετε εκ του ασφαλούς οι μεν τους προοδευτικούς και οι δε τους υπερπατριώτες, να τις ξεχάσετε. Από εδώ και μπρος ότι φέρνετε για ψήφιση θα πρέπει να έχει την έγκριση και την στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «έχετε γίνει ομηροι ο ένας του άλλου». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Κατασκευάζετε fake news και ψεύτικες δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου και τις διακινείτε μέσω παρασυστήματος που τρέφεται με κρατικό χρήμα» σημείωσε. 

Αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ περί Εξεταστικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι μονόδρομος αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια να στηρίξετε την πρόταση μας και να μην αφήσετε αυτήν τη σκιά πάνω στον υπουργό σας», τονίζοντας πως «είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της. Με το να αφήνουμε τους δικαστές απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους». 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ «να μάθουμε ακριβώς τι είπαν 12 φορές, στο διάστημα μιας εβδομάδας ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη. Τι είπαν σε αλλεπάλληλες επικοινωνίας 21 λεπτών ο υπουργός Εθνικής ΑΜυνας με έναν καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών. Ποιος είναι ο ρόλος του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο για να κυβερνά 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος κρύβετε από πίσω τους. Όλα αυτά πρέπει αν εξεταστούν». Και ζήτησε απαντήσεις σε τρία ερωτήματα από τον πρωθυπουργό: Είχε ο κ. Τσίπρας προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για τις επαφές του; Είχε την έγκριση του; Είχε ο κ. Τσίπρας γνώση τι ειπώθηκε μεταξύ τους; Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει. Το οφείλει στους βουλευτές του και στον λαό. Αν γνώριζε είναι εκτεθειμένος σε βαριά εκπτροπή. Αν δεν γνώριζε, τόσο καιρό που αποκαλύφθηκε η απαράδεκτη στάση Καμμένου θα έπρεπε να τον αποπέμψει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως «ο κ. Καμμένος μας είχε πει “αν έχουμε τα άντερα να κάνουμε προανακριτική επιτροπή ή πρόταση μομφής’. Του επιστρέφουμε την πρόκληση. Αν αισθάνεται καθαρός, να ζητήσει ο ίδιος εξεταστική επιτροπή για να φωτιστεί κάθε πτυχή της σκοτεινής υπόθεσης. Γιατί δεν το κάνει;». Και επιτέθηκε στον υπουργό άμυνας λέγοντας πως «αυτός είναι ο κ. Καμμένος. Υβρίζει και συκοφαντεί εκ του ασφαλούς. Οχυρωμένος πίσω από την βουλευτική του ασυλία». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν «τελικά θα εμφανιστεί σήμερα ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο. Ή αν θα κρυφτεί και πάλι» και τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως από σήμερα δεν θα αναφέρεται σε κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αλλά σε κυβέρνηση Καμμένου-Τσίπρα και κατέληξε λέγοντας πως η υπόθεση του υπουργού Άμυνας δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζει άλλο τον δημόσιο βίο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54