search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Κάλυψη Τσίπρα σε Καμμένο και Κουρουμπλή – Επίθεση σε Μητσοτάκη για «άρρηκτους δεσμούς» με Μαρινάκη

25.09.2017 16:18
Τσίπρας στα social media: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια - Media

 

Με σφοδρότητα επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής  στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση του Noor 1.

Ο πρωθυπουργός με την τοποθέτησή του κάλυψε όχι μόνο τον Πάνο Καμμένο αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω του Σαρωνικού.

Από την άλλη, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία ότι λειτουργούν ως ατζέντηδες επιχειρηματικών συμφερόντων και ότι διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με συγκεκριμένο επιχειρηματία του οποίου τα συμφέροντα υπερασπίζονται ανοιχτά.  Επιπλέον, καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση έλλειμμα στρατηγικής, καθώς δεν της βγήκε το αφήγημα περί κατάρρευσης της οικονομίας και τώρα επιχειρεί να ανακαλύψει μεγάλα σκάνδαλα «εκεί που δεν υπάρχουν».

Ο ίδιος:

–κατονόμασε τον επιχειρηματία (Β. Μαρινάκης)

–υπερασπίστηκε τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι κατηγορείται για το ότι παρέπεμψε ένα κατάδικο για τα δέοντα στη δικαιοσύνη

–κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να παρέμβει στη δικαιοσύνη υπέρ του επιχειρηματία

–την κατηγόρησε επίσης για μεταχρονολογημένη έκκληση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «που δεν την πιστεύετε ούτε εσείς», όταν η υπόθεση αναφορικά με τον Καμμένο έχει μπει στο αρχείο, επομένως δεν υπάρχει αδίκημα.

Επίσης, από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία για να απαντήσει και για σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών που εμφανίζει τον  υπουργό  Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή να διασκεδάζει μαζί με τον ιδιοκτήτη  του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για fake news (ψευδείς ειδήσεις) διότι, σύμφωνα και με σχετικά έγγραφα που κατέθεσε, δεν επρόκειτο για κάποιο ιδιωτικό γλέντι του ιδιοκτήτη στο οποίο ήταν καλεσμένος ο υπουργός .

«Καλό κάνετε και στον Κουρουμπλή με το πρωτοσέλιδο του σάιτ Παραπολιτικά. Αν κάποιος είχε αρχίσει να είναι καχύποπτος απέναντί του τις τελευταίες εβδομάδες και ο τελευταίος πολίτης θα τον συμπαθήσει.

Ήταν στην ετήσια σύνοδο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ναυπηγικής και έχουμε και την ανακοίνωση των εργαζόμενων στο ΥΕΝ». Πρόκειται για «απίστευτη χυδαιότητα των ΜΜΕ που στο βωμό της αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν ορρωδούν προ ουδενός» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Για την αντιπολιτευτική τακτική 

Κάνετε την αντιπολίτευση των ονείρων μας, με ακραίο πολιτικό λόγο στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με γραμμή που υπαγορεύουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με ανοίκειες επιθέσεις «δολοφονίας χαρακτήρων» που αφαιρούν από την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα μιας παράταξης. Δε σας ενδιαφέρει καν ακόμα και αν  ο μέσος πολίτης θα συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει με εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Αν σκεφτόμουν αποκλειστικά με εκλογικό κριτήριο  θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά καλό για μας. Αλλά δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο και το πολιτικό σύστημα.

Για τη σύνδεση Μητσοτάκη – Μαρινάκη

Κατηγορείτε τον υπουργό ότι παρέπεμψε στη δικαιοσύνη για τα δέοντα. Ποιο το πρόβλημα με αυτό; Είναι πρόβλημα που τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη, θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από τη δικαιοσύνη; Στην πρόταση για Εξεταστική γράφετε ότι ο Καμμένος στοχοποιεί έναν επιχειρηματία προκειμένου να εξοντώσει τον κύριο Μητσοτάκη. Είναι λίγο περίεργη ομολογία. Να δεχτώ ότι θέλουμε να στοχοποιήσουμε έναν επιχειρηματία αλλά για ποιο λόγο αυτό εξοντώνει τον κ. Μητσοτάκη; Ποιος είναι αυτός ο άρρηκτος δεσμός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πρέπει να απαντήσετε.

Αναφέρεστε λες και είναι ανώνυμος, δε μας λέτε το όνομά του. Ο εν λόγω που αποφεύγετε να κατονομάσετε είναι ο κ Μαρινάκης. Που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, δουλειά των κομμάτων δεν είναι ούτε να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, προς τι ο ζήλος;

Η κυβέρνηση ούτε ενοχοποίησε ούτε στοχοποίησε, παρά μονάχα στωικά και θεσμικά περιμένει της αποφάσεις της δικαιοσύνης. Μήπως εσείς δεν έχετε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ή μήπως την εμπιστεύεστε αλά καρτ; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις. Άλλοι κατασκευάζουν τα φέηκ νιουζ

Εγώ δεν κάνω κρίσεις για τις υποθέσεις που αφορούν τον συγκεκριμένο και άλλους, θα ερευνηθούν και η δικαιοσύνη. 

Όταν κάποιος συνδέεται αξεχώριστα με συγκεκριμένους επιχειρηματίες

Τότε κάτι πολύ σημαντικό σας ενώνει και αυτά είναι επικίνδυναγιατί  στο τέλος της ημέρας μπορείνα είστε εσείς απολογούμενοι.

Έχει κακοφορμίσει η υπόθεση και γυρνάει μπούμερανγκ, πάτε για μαλλί και  θα βγείτε κουρεμένοι.

Για σχέσεις ΝΔ με ΜΜΕ

Εσείς κάνετε αυτά για τα οποία μας κατηγορείτε. Μας λέτε ότι προσπαθούμε να ελέγξουμε τον Τύπο. Εμείς είμαστε εδώ παρά τις διαρκείς και πρωτοφανείς επιθέσεις από τον Τύπο. Ποιον τύπο να ελέγξουμε; Εσάς λιβανίζει από το πρωί ως το βράδυ η πλειοψηφία του Τύπου κι εσείς φοβάστε μη χάσετε αυτή τη στήριξη, Σε μία εποχή κρίσης του τύπου κάποιοι αγοράζουν 1 και 2 και 3 εφημερίδες για να λιβανίζουν την αντιπολίτευση.Ας έχουν 7 και 17 πρωτοσέλιδα, δε δίνουμε δεκάρα. 

Αν εσείς θεωρείτε ότι σας τιμά να έρχεστε και να επικαλείστε παράνομα κτηθείσες συνομιλίες και παρακολουθήσεις της προσωπικής ζωής και ότι προσφέρετε στη δημοκρατία να λειτουργείτε ως παρακράτος χάρισμά σας. Εμάς καλό μας κάνει. Δεν κερδίζετε με αυτά. Με τα ψέματα κάτω από το τραπέζι δεν κερδίζετε.και οι προηγούμενοι που σας λιβάνιζαν δε δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους.

Για δικογραφία

Σπεύσατε να φέρετε στη Βουλή κατηγορώντας τον υπουργό Άμυνας ως ηθικό αυτουργό. Για τον Καμμένο η δικογραφία ήρθε στη Βουλή γιατί η τακτική δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα. Για τους φυσικούς αυτουργούς οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Άρα χωρίς αδίκημα δεν υπάρχουν αυτουργοί. Τι συζητάμε για ποιο λόγο συγκαλέσατε τη διάσκεψη και μας ζητάτε σύσταση εξεταστικής; Συζητάμε διότι δεν έχετε τπτ άλλο πλέον να πείτε, διότι κάνετε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς και είστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αντί να καταρρεύσει η οικονομία, κατέρρευσε το αφήγημά σας.

Για ιδεολογικό πρόσημο της ΝΔ

Τι σας έχει μείνει; Να τροφοδοτείτε με δυσφημιστικά δημοσιεύματα και πικρόχολα σχόλια το διεθνή τύπο με στόχο να εμποδίσετε την ανάκαμψη, ευτυχώς πλέον μπορείτε να κάνετε πολύ μικρή ζημιά.  Ένα πράγμα σας παρακαλώ να συνεχίσετε, να μην κρύβετε την ιδεολογία σας, να τα λέτε συχνότερα και χωρίς αναστολές. Ακολουθείτε ένα μίγμα πολιτικής που έκανε χθες ολόκληρη την Ευρώπη να προβληματιστεί πολύ, ένα μίγμα AFDκαι FDP. Μακάρι να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο γιατί γίνονται φανερά τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε και η διαχωριστική γραμμή που τέμνει το πολιτικό σύστημα στα δύο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:59