search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:36
MENU CLOSE

«Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει μια αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα» – Ο Γερμανός πρέσβης για τις εκλογές

25.09.2017 16:35
«Η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει μια αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα» - Ο Γερμανός πρέσβης για τις εκλογές - Media

 

 «Η Γερμανία έχει επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τον σεχταρισμό όπου κι αν εμφανιστούν», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ, σχολιάζοντας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή τους, τα αποτελέσματα των γερμανικών ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών και την είσοδο στην Μπούντεστανγκ του AfD. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια διάδοσης της δεξιάς εθνικιστικής ιδεολογίας».

Σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση μιας μελλοντικής γερμανικής κυβέρνησης, ο κ. Πλέτνερ είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών ψήφισε υπέρ των κομμάτων που πιστεύουν στην Ευρώπη. Συνεπώς, είμαι πολύ σίγουρος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα επιδιώξει μια αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα».

Ο κ. Πλέτνερ, χθες από νωρίς το απόγευμα, καλωσόριζε τους δεκάδες καλεσμένους που συγκεντρώθηκαν στον κήπο της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι, για να παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση από το γερμανικό δημόσιο κανάλι την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών, από γιγαντοοθόνη που θα έχει στηθεί για την περίσταση. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν στη γερμανική κατοικία για να παρακολουθήσουν την εκλογική βραδιά, Γερμανοί επιχειρηματίες και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, βουλευτές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των πέντε γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Αθήνα (Κόνραντ Αντενάουερ, Χανς Ζάιντελ, Φρίντριχ Έμπερτ, Ρόζα Λούξεμπουργκ, Φρίντριχ Νάουμαν), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές γερμανικές γεύσεις, με «κυρίαρχο» πιάτο τα λουκάνικα και τη συνοδεία μπίρας.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:36