search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:41
MENU CLOSE

Σκληρή κόντρα Καμμένου-Μπακογιάννη

25.09.2017 18:20
Σκληρή κόντρα Καμμένου-Μπακογιάννη  - Media

 

Μια αναφορά του Πάνου Καμμένου για σχέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη λίγο πρίν ολοκληρωθεί η πολύωρη συνεδρίαση για την εξεταστική ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης εντός της Ολομέλειας. 

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Άμυνας η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε τον λόγο και αφού πρώτα υπενθύμισε ότι είναι κουμπάρα του Β. Μαρινάκη από 1996 τόνισε προς την πλευρά του Πάνου Καμμένου πως «στη ζωή αυτή, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και επειδή τα νταηλίκια καλό είναι να μπορεί κανένας να τα υποστηρίξει και άλλως πως, με προσοχή, με σεβασμό και ότι έχετε να πείτε, επειδή παλιά σας έδινα και καμία συμβουλή, αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, θα σηκωθείτε και αυτό που είπατε από αυτό το έδρανο, θα το πείτε τώρα σε όλους. Και θα πείτε “ψηφίστε την εξεταστική, για να μην γίνετε εσείς ρόμπα». 

Απαντώντας στην Ντόρα Μπακογιάννη ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι «τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιον σας, ενώπιον του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η φορά που τον συνάντησα». Ο υπουργός Άμυνας στην συνέχεια ανέφερε πως «η γυναίκα μου δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησε εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανε την περίφημη εκπομπή στα Παραπολιτικά, ήρθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετίσει. Αυτές ήταν οι συναντήσεις». Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας «πέστε μας για εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο, που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστέγαζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε εμένα». 

Η «γαλάζια» βουλευτής απαντώντας είπε πως «δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κυρίου Καμμένου». Και κατόπιν εξήγησε πως έχει την υποχρέωση να εξηγήσει ότι «όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, όπου αναρωτήθηκαν αν αυτό το ένα εκατομμύριο ήταν μετοχές ή μετρητά, εγώ κύριε Καμμένε, επειδή εγώ φοράω παντελόνια, προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από έναν-έναν τους συναδέλφους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Και επειδή ο Μανώλης Γλέζος ζει, ήρθε και με ρώτησε. Μου λέει μα θέλεις να ψηφίσουμε όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας σου; και είπα ‘ναι’. Και πήγα στο δικαστήριο και αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μια στημένη πολιτικά υπόθεση. Μια υπόθεση κύριε Καμμένο που δεν μπήκε στο αρχείο, υπήρξε από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άνδρα μου. Αυτό είναι γνωστό σε όλους». Η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζοντας επιτέθηκε στην πλευρά Καμμένου λέγοντας πως «εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με ψάξανε άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω λοιπόν τίποτα να φοβηθώ. Εσείς όμως με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα πρακτικά γράψανε». Και δείχνοντας προς τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε οτι «δεν υπάρχει χειρότερο να μην έχεις το θάρρος να πεις σε αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους που οι μισοί από αυτούς είναι μουγκοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίσουν υπέρ της εξεταστικής». 

Ανταπαντώντας ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως «τα χρήματα του χαμένου εκατομμυρίου της κυρίας Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρεία η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη». Και συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας ότι «αυτό αρκεί να γίνει μια εξεταστική όταν ολοκληρώσει αυτή την έρευνα η δικαιοσύνη, για να δούμε ποιος είχε σχέση με ποιον». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:40