search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Δύτες αναλαμβάνουν την απορρύπανση από τη Σαλαμίνα έως της Γλυφάδα

27.09.2017 05:21
Δύτες αναλαμβάνουν την απορρύπανση από τη Σαλαμίνα έως της Γλυφάδα - Media

 

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση σε πολλές παράκτιες περιοχές, από τη Σαλαμίνα έως τη Γλυφάδα, μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, τα ξημερώματα της Κυριακής 10/09/2017. 

Σήμερα Tετάρτη, αναμένονται δύτες στην περιοχή του όρμου Σεληνίων Σαλαμίνας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες αντιρρύπανσης και επιθεώρηση του βυθού με υποβρύχια μέσα, οι οποίοι και θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών αντιρρύπανσης, σε όποια θαλάσσια περιοχή απαιτηθεί.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, συνεχίστηκε ο εντατικός καθαρισμός των ακτών από εκατόν είκοσι δύο (122) άτομα προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών με τέσσερα (04) πλυστικά μηχανήματα.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση “Φρεαττύδα”, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο πέντε (05) ατόμων της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου, η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχείρησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα της αναδόχου εταιρείας με πιεστικό μηχάνημα. Επίσης, είκοσι οκτώ (28) άτομα ιδιωτικής εταιρείας πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού των ακτών στο Α’ και Β’ Αλίπεδο Αλίμου με πιεστικό μηχάνημα, ενώ σημειώνεται ότι οι αντιρρυπαντικές εργασίες έχουν επεκταθεί κατά μήκος της εν λόγω ακτογραμμής.

Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού, η κατάσταση παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο συνολικά σαράντα έξι (46) ατόμων της αναδόχου εταιρείας με τρία (03) πιεστικά μηχανήματα και βυτιοφόρο όχημα.
   

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η-4η μαρίνα), η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο συνολικά είκοσι επτά (27) ατόμων με πιεστικό μηχάνημα. Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” επιχείρησε συνεργείο είκοσι τριών (23) ατόμων της αναδόχου εταιρείας, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες από έξι (06) πλυστικά μηχανήματα, δύο (02) βυτιοφόρα οχήματα και δύο (02) αντλίες, η μία εκ των οποίων ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Σημειώνεται ότι διενεργήθηκε παράλληλα έλεγχος του βυθού της εν λόγω περιοχής από δύτες, ο οποίος και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών αντιρρύπανσης.
Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “ΑΣΤΕΡΑΣ” Βουλιαγμένης, συνεχίστηκαν σταθερά οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από έξι (06) άτομα της αναδόχου εταιρείας.

Στις εργασίες απορρύπανσης συμμετέχουν επτά σκάφη του λιμενικού και έξι ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο. Το πετρελαιοφόρο “ΣΥΡΟΣ” έχει απαντλήσει έως τώρα φορτίο πετρελαιοδειδών περίπου 887m3 φορτίου, ενώ στο πετρελαιοφόρο “Lassea” βρίσκονται άλλα 1.533 κυβικά.

Το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ» που είχε αποπλεύσει έμφορτο από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου είχε στις δεξαμενές του συνολικά δύο χιλιάδες διακόσιους (2.200) μετρικούς τόνους fuel oil και τριακόσιους εβδομήντα (370) μετρικούς τόνους marine gas oil.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55