search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:13
MENU CLOSE

Λόφοι με σκουπίδια; Τέλος!

22.10.2011 07:16
Λόφοι με σκουπίδια; Τέλος! - Media

Κανονικά αρχίζει να πραγματοποιείται από το βράδυ της Παρασκευής η αποκομιδή των σκουπιδιών, κυρίως στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να τερματίσουν την απεργία τους έπειτα από 21 ημέρες.

Κανονικά αρχίζει να πραγματοποιείται από το βράδυ της Παρασκευής η αποκομιδή των σκουπιδιών, κυρίως στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να τερματίσουν την απεργία τους έπειτα από 21 ημέρες.

Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον υπουργό Εσωτερικών και συναρμόδιους φορείς.

Την απόφαση για τη μη συνέχιση των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θ. Μπαλασόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες να δείξουν ευαισθησία και να ξεκινήσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμάτων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών. Χ. Καστανίδης δήλωσε πως διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η επιστράτευση, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί και ότι μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει εισήγησή μου για άρση του καθεστώτος της επιστράτευσης».

«Ασφαλώς από τη στιγμή που αποκαθίσταται πλήρως η εργασιακή ομαλότητα, θα αποδεσμευτούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τον χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής» κατέληξε ο κ. Καστανίδης.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι, παρά την απόφαση για επιστράτευση των απεργών, η αποκομιδή των απορριμμάτων γινόταν με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς δεν είχαν λάβει όλοι οι απεργοί τα φύλλα πορείας και ο αριθμός εκείνων που προσέρχονταν στα αμαξοστάσια ήταν μικρός.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων, τα οποία έδειχναν ότι από τους 1.600 εργαζόμενους στην καθαριότητα μόλις 500 έχουν πάρει φύλλα πορείας, ενώ από το βράδυ της Πέμπτης έχουν γίνει μόνο 74 δρομολόγια για αποκομιδή σκουπιδιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10