29/02/2020 06:51:31

Έρχονται μεταβατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο

Έρχονται μεταβατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο - Media


 Τροπολογία με την οποία περιγράφεται η διαδικασία  τοποθέτησης προσωρινών προϊσταμένων στους φορείς του Δημοσίου (πλην των ΟΤΑ) οι οποίοι  κατέθεσαν νέα οργανογράμματα περιγράφει τροπολογία των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγας Γεροβασίλη και Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Η τροπολογία αυτή  κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή. 

Όπως προβλέπει η αιτιολογική έκθεση η προσωρινή τοποθέτηση γίνεται "ενόψει του γεγονότος ότι η αναδιοργάνωση των δομών ενός φορέα συνεπάγεται την άμεση αναγκαιότητα τοποθέτησης προϊσταμένων στις νέες οργανικές δομές, διαδικασία η οποία δεν δύναται να ρυθμιστεί εξ ολοκλήρου βάσει των διατάξεων περί αναπλήρωσης".

Επίσης, σημειώνεται πως «επανατοποθετούνται προϊστάμενοι στις οργανικές μονάδες που προβλέπονται από τις οικείες οργανικές διατάξεις, υπάλληλοι, οι οποίοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου του ίδιου επιπέδου κατά το χρόνο έναρξης ισχύος των οικείων οργανισμών ύστερα από επιλογή ή /και τοποθέτηση, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να υπηρετούν στον οικείο φορέα και ανήκουν στον κλάδο, του οποίου οι υπάλληλοι προβλέπεται από τις οικείες οργανικές διατάξεις να προΐσταται στη συγκεκριμένη θέση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.