search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Aφιέρωμα στον Τουλούζ Λωτρέκ στο Μουσείο Μπενάκη (Photos)

27.09.2017 08:25
Aφιέρωμα στον Τουλούζ Λωτρέκ στο Μουσείο Μπενάκη (Photos) - Media

 

To 2001 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τον θάνατο του Τουλούζ Λωτρέκ. Με αφορμή την επέτειο αυτή, εκατό κορυφαίοι γραφίστες από όλο τον κόσμο σχεδίασαν από μια αφίσα, τιμώντας τόσο τον ίδιο όσο και το έργο του. Οι αφίσες αυτές παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Le Nouveau Salon des Cent» στο Centre Pompidou, στο Παρίσι, τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς.

Δεκαέξι χρόνια αργότερα, το υλικό της έκθεσης του 2001, παρουσιάζεται εμπλουτισμένο με:

  • Πέντε πρωτότυπες αφίσες του Henri de Toulouse-Lautrec και μια του Pierre Bonnard από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου. Ένας αντιπροσωπευτικός μικρός πυρήνας των αφισών που σχεδίασε ο Toulouse-Lautrec, δείγμα του πρωτογενούς υλικού, από το οποίο εμπνεύστηκαν οι εκατό δημιουργοί.
  • Δεκαέξι αφίσες που δημιουργήθηκαν δεκαέξι χρόνια μετά, από δεκαέξι Έλληνες δημιουργούς, με τις ίδιες προδιαγραφές του 2001.

Το Μουσείο Μπενάκη, το περιοδικό GR Design και η Alpha Bank παρουσιάζουν την έκθεση «Το Νέο “Salon des Cent”. Διεθνής Έκθεση Αφίσας. Αφιέρωμα στον Toulouse-Lautrec», στο κτήριο της οδού Πειραιώς και θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου.

Συμμετέχουν οι: Διαμαντής Αϊδίνης, Αργύρης Αθανασιάδης, Δημήτρης Αρβανίτης, Ευάγγελος Κασσαβέτης, Μιχάλης Κατζουράκης, Γιάννης Κουρούδης, Μενέλαος Κουρούδης, Τάσος Μαραγκός, Μίλτος Μιχαηλίδης, Νέαρχος Ντάσκας, Δημήτρης Παπάζογλου, Τάσος Παυλόπουλος, Στέφανος Ρόκκος, Λευτέρης Φάρος, Ρένα Χρυσικοπούλου, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Την έκθεση πλαισιώνουν πορτρέτα του Τουλούζ Λωτρέκ φτιαγμένα με διάφορες τεχνικές από τους σπουδαστές της Σχολής Βακαλό. 
Οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν στο δημιουργικό της αφίσας τη φράση «Le nouveau Salon des Cent. Exposition Internationale d’affiches. Hommage ή Ode à Toulouse Lautrec» όπως ζήτησε και η Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης, ενώ τους δόθηκε η απόλυτη ελευθερία να αναπτύξουν το θέμα
τόσο στη θεματική όσο και την εκτέλεση.

Tην επιμέλεια του project έχει η εικαστικός Άντζι Καρατζά, καθηγήτρια της Σχολής Βακαλό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:31