search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:30
MENU CLOSE

Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση ζει σε εικονική πραγματικότητα

27.09.2017 09:25
Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα χαρτιά την κατασκευή διοδίων σε Γαληψό, Ελευθερούπολη και Ν. Καβάλη - Media
 
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ζουν σε εικονική πραγματικότητα, καθώς η κατάσταση στη χώρα κάθε μέρα που περνάει γίνεται χειρότερη» δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».
 
«Καθημερινά τα νούμερα τα οποία προκύπτουν δεν συνάδουν με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους» επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, εκτιμώντας πώς «δεν υπάρχει καθαρή έξοδος της χώρας από το μνημόνιο, είναι μόνο στα χαρτιά».
 
«Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει ότι η χώρα ανακτά την αυτονομία της, σημαίνει δηλαδή ότι δανείζεται κανονικά από τις αγορές κεφαλαίου και μπορεί η ίδια να καθορίζει τις προτεραιότητες της πολιτικής της. Άρα για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει ήδη τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «η χώρα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου, αλλά δυστυχώς θα εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη σε ένα πολύ σκληρό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής».
 
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε: «Η ΝΔ πάντα πίεζε την κυβέρνηση να κλείσει τις αξιολογήσεις όσο το δυνατόν πιο συντομότερα, όχι γιατί θέλουμε να επιβάλλονται μέτρα, ή να είμαστε πιστοί στους πιστωτές, αλλά γιατί όσο καθυστερούσαν οι αξιολογήσεις να κλείσουν τελικά το μάρμαρο το πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες, το πληρώναμε εμείς».
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25