search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:35
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

28.09.2017 09:54
ΕΣΡ: Προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες - Media
 
Στην διαδικασία προετοιμασίας και σύνταξης της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται το ΕΣΡ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ραδιοτηλεοπτικής Αρχής Ροδόλφο Μορώνη. 
 
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ανέφερε πως αυτή την περίοδο η ραδιοτηλεοπτική Αρχή συζητά με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να υπάρξουν μερικές νομοτεχνικές βελτιώσεις έτσι ώστε η προσπάθεια να ολοκληρωθεί αισίως και να μην έχει την τύχη που είχαν οι προηγούμενες τρεις προσπάθειες από το 1993.
 
«Δουλεύουμε λίγο σιωπηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, τονίζοντας πως «το θέμα της αδειοδότησης βρίσκεται στην προετοιμασία». Ο Ροδόλφος Μορώνης σημείωσε ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό του κώδικα δεοντολογίας που οφείλουν να τηρούν οι ενημερωτικές εκπομπές.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρομάνος μιλώντας για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σημείωσε πως «η κατάσταση είναι ένα νομικό ναρκοπέδιο». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ραδιοτηλεοπτικής Αρχής «το προπατορικό αμάρτημα είναι ότι όλοι άρχισαν να λειτουργούν χωρίς άδεια δηλαδή με παράνομη πράξη. Και αντί να τιμωρηθούν γι’ αυτό νομιμοποιήθηκαν ή “νομιμοποιήθηκαν”. Αυτό άγει την αρχή της τήρησης των νόμων στα όριά της και δημιουργεί καθημερινά προβλήματα». 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) όσο και ο Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) ζήτησαν να φτάσει στα χέρια των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τα πρακτικά από την συνεδρίαση του ΕΣΡ στην οποία έλαβε την απόφαση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. 
 
Πηγές του ΕΣΡ πάντως ανέφεραν ότι στόχος είναι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες να ολοκληρωθεί εντός του 2017 ωστόσο υπάρχουν εκκρεμότητες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις και εν συνεχεία να κατατεθεί η πρόκηρυξη του διαγωνισμού. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34