search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:53
MENU CLOSE

World of Difference: Η Vodafone δίνει φέτος την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους νέους να εργαστούν στον ΜΚΟ της επιλογής τους, κάνοντας έμπρακτα τη διαφορά

29.09.2017 15:23
Θανατηφόρες διαφημιστικές πινακίδες - Επανέρχονται, παρά τις αντιδράσεις, οι ρεκλάμες στους δρόμους - Media
 
Το Πρόγραμμα «World of Difference» του Ιδρύματος Vodafone ξεκίνησε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2010 και φέτος φτάνει αισίως στον όγδοο του κύκλο.
Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, με διάθεση για κοινωνική προσφορά, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για να εργαστούν στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, για ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου το Ίδρυμα Vodafone θα καλύπτει πλήρως τον μισθό και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. 
 
«Η στήριξη της απασχόλησης και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, με παράλληλα οφέλη για την κοινωνία αποτελούν το διττό στόχο του Προγράμματος World of Difference Ως Ίδρυμα Vodafone, θέλουμε να επενδύσουμε με ένταση στους νέους ανθρώπους,να δημιουργούμε ευκαιρίες για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ενώ ταυτόχρονα να ενισχύσουμε και το έργο Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών» σχολιάζει σχετικά με το πρόγραμμα η κυρία Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone, επισημαίνοντας μάλιστα πως καθώς το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κάθε χρόνο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, το Ίδρυμα Vodafone αποφάσισε να αυξήσει φέτος τις συμμετοχές σε 15, από 10. Έτσι, 15 νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την εργασία, τις γνώσεις, τις ικανότητες αλλά και το πάθος τους για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 
Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι απλή: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Vodafone, στο http://www.vodafone.gr/worldofdifference μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου.
«Αναζητούμε άτομα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Που θα επιδείξουν πάθος, παρακίνηση και δέσμευση. Που θα δείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες, την εμπειρία και τη γνώση που απαιτεί το έργο που έχουν επιλέξει και ο συγκεκριμένος ρόλος που θα αναλάβουν» συμπληρώνει η κ. Χριστοπούλου.
Μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα τους Ιδρύματος Vodafone «World of Difference» έχει αναδείξει 54 άτομα τα οποία εργάστηκαν σε 49 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς της επιλογής τους, προσφέροντας σημαντικό έργο σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, τα άτομα που έχουν επιλεγεί ως νικητές έχουν προσφέρει έργο -μεταξύ άλλων- σε οργανισμούς όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a Wish Ελλάδας και σε άλλους φορείς. 
«Διαφορετικότητα, μαχητικότητα, ανεξαρτησία, προσφορά, ενσυναίσθηση, φροντίδα, αλληλεγγύη, “μπορούμε”»: Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν συγκινημένοι την εμπειρία τους οι περσινοί συμμετέχοντες. «Ένας κόσμος γεμάτος με διαφορετικούς ανθρώπους που πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες» είναι η περιγραφή που δίνει για την έννοια του World of Difference η Ρόζμαρι Καλογερία, συμμετέχουσα η οποία εργάστηκε στο Εργαστήρι Ειδικής Αρωγής «Μαργαρίτα».
«Η ζωή δεν σταματά μετά από ένα ατύχημα ή μία επίκτητη αναπηρία που παρουσιάζεται. Η ζωή δεν σταματά ασχέτως του πότε και από πού έρχεται αυτή η αναπηρία. Πάντα μπορούμε να παλέψουμε και να συνεχίσουμε με διαφορετικούς τρόπους, να παλέψουμε για τη δουλειά μας, για τα δικαιώματά μας, για να ερωτευτούμε, για οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε σε αυτή τη ζωή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φάνης Παπαδημητρίου, ο οποίος απασχολήθηκε στον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ», κατά τη διάρκεια του προηγούμενου εξαμήνου.
* Η παρουσίαση είναι advertorial
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:53