search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:01
MENU CLOSE

Μουζάλας: Προβλήματα σε Σάμο και Μυτιλήνη – Η κυβέρνηση θα τα αντιμετωπίσει

29.09.2017 10:00
Καταγγελία Μουζάλα για απειλές κατά της ζωής του μετά τα «ψεύδη» Μηταράκη - Media
 
Για παρατηρήσιμη αύξηση προσφυγικών ροών στη Σάμο και τη Μυτιλήνη, μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ. «Είναι κακή» η κατάσταση σε αυτά τα δυο νησιά ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. 
 
Σύμφωνα με τον Γ. Μουζάλα η αύξηση των προσφυγικών ροών στα δυο νησιά δεν παραβιάζει την Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προσπάθειες πάλι. Υπήρχε το φαινόμενο και παλαιότερα. Η κυβέρνηση θα κάνει τις παρεμβάσεις και πάλι. Και η κατάσταση θα βελτιωθεί, παρά τις ξενοφοβικές φωνές».
 
Σφοδρή επίθεση στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποστηρίζοντας πως το υπουργείο έχει στη διάθεση του 700 εκατ. ευρώ τα οποία, όπως είπε, λιμνάζουν.
 
«Δεν έχετε οργανώσει το υπουργείο σας» σημείωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής. «Η πολιτική σας των ανοιχτών συνόρων οδήγησε σε φράχτες την Ευρώπη» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 
 
Απαντώντας ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε πως ο υπεύθυνος της ΝΔ για το Μεταναστευτικό προσπάθησε προσπάθησε να δημιουργήσει μια εικόνα με ψέμματα και άγνοιες. «Όταν αναλάβαμε δεν βρήκαμε καμία πολιτική για την μετανάστευση» ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας πως «δεν υπήρχε καν υπουργείο. Υπήρχε μετανάστευση αλλά υπουργείο δεν υπήρχε». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:00