search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:23
MENU CLOSE

Μαρία Σάκκαρη: Μια ελληνική ρακέτα στις κορυφαίες του κόσμου (Photos)

29.09.2017 12:33
Μαρία Σάκκαρη: Μια ελληνική ρακέτα στις κορυφαίες του κόσμου (Photos) - Media

 

Μια θέση ανάμεσα στις 100 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου διεκδικεί η Μαρία Σάκκαρη, η κόρη της άλλοτε πρωταθλήτριας του τένις Αγγελικής Κανελλοπούλου και του επιχειρηματία Κώστα Σάκκαρη.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο Γουίμπλετον, όπου κέρδισε την Κινέζα Σαϊσάι Ζενγκ, και πέρασε στον δεύτερο γύρο αντιμετωπίζοντας την σταρ, Βένους Γουίλιαμς. Μπορεί να έχασε τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά κέρδισε την 99η θέση ανάμεσα στις 100 καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Από τότε, μέχρι σήμερα η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει τις προσπάθειές της με επιτυχία στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του τένις.

Τελευταία επιτυχία της ήταν η παρουσία της στα ημιτελικά του Wuhan Open στην Κίνα, κατά τα οποία  έγινε η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να φτάσει τόσο ψηλά στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Στον προημιτελικό κέρδισε με 2-0 (7-6, 7-5) τη Γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ και αυτή η νίκη την έφερε στην πρώτη 50άδα της παγκόσμιας κατάταξης.  Σήμερα, η Μαρία θα διεκδικήσει την πρώτη της παρουσία σε τελικό τουρνουά της WTA αντιμετωπίζοντας την επίσης Γαλλίδα, Καρολίν Γκαρσιά, η οποία κέρδισε με 2-0 (7-6, 6-4) την Εκατερίνα Μακάροβα.

«Δεν νιώθω ποτέ άγχος όταν αγωνίζομαι σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Aυστραλιανό Open , το Ρολάν Γκαρός ή το Γουίμπλεντον. Νομίζω ότι σ΄αυτό με έχει βοηθήσει η δίψα μου για υπεροχή και η Ελληνική καταγωγή μου. Μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να αισθάνομαι δέος απέναντι στην αντίπαλο όποια κι αν είναι αυτή. Λέω μέσα μου “Είμαι η Μαρία Σάκκαρη, είμαι Ελληνίδα και θα τα καταφέρω”! Οι Ελληνες έχουμε μάθει να βρισκόμαστε από τον βυθό στον ουρανό. Προκαλούμε θετικές ανατροπές , αλλάζουμε προγνωστικά και ουπς…  ο από μηχανής θεός μας οδηγεί στην κορυφή», δήλωσε η όμορφη τενίστρια στο protothema.gr.

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε στα γήπεδα από την ηλικία των 5 ετών, κάνοντας καράτε αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι αυτό που ήθελε ήταν να κρατά στο χέρι της μια ρακέτα. «Όταν είσαι τόσο μικρός δεν έχεις συναίσθηση τι ακριβώς θέλεις. Το ότι γεννήθηκα και γαλουχήθηκα σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο με το τένις σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του. Οι γονείς μου όμως δεν ήταν της άποψης ότι επειδή η μαμά ήταν πρωταθλήτρια  έπρεπε να ακολουθήσω και εγώ τον ίδιο δρόμο. Δεν υπάρχει κληρονομικό προνόμιο στον αθλητισμό. Αλλωστε δεν είχα σαφή εικόνα τότε, του τι έχει καταφέρει η μητέρα μου. Το τένις μου προέκυψε γιατί μου άρεσε και γιατί κάποιος, όπως ο τότε προπονητής μου Ηλίας Σίμος αλλά και ο παππούς μου προπονητής κι αυτός, διέγνωσαν το ταλέντο μου», όπως είπε σε συνέντευξή της.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:23