search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:08
MENU CLOSE

O γνωστός σκιτσογράφος Λατούφ ποστάρει «Πτι Μπερ» και θυμάται τον «Μητσάρα»

29.09.2017 13:08
O γνωστός σκιτσογράφος Λατούφ ποστάρει «Πτι Μπερ» και θυμάται τον «Μητσάρα» - Media

 

Γνωστός για την καυστική του πένα και το εύστοχο πολιτικό του σκίτσο, ο Βραζιλιάνος Κάρλος Λατούφ αποτελεί έναν από τους ικανότερους σκιτσογράφους που έχει κατορθώσει να «μιλήσει» μέσα από τα σκίτσα του περνώντας σημαντικά μηνύματα για σημαντικά ζητήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Κατά την περίοδο, μάλιστα, της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές αλλά και το δημοψήφισμα του 2015, ο Λατούφ ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές.

Την Παρασκευή, ο Λατούφ ενημέρωσε μέσω Twitter ότι θα βρίσκεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών προκειμένου να πάρει μέρος στο Resistance Festival.

Αναφερόμενος στη χώρα μας, ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι η αγαπημένη του βόλτα στην Ελλάδα είναι στα Εξάρχεια, ενώ σε μια από τις αναρτήσεις του αναφέρει χαρακτηριστικά: «περπατώντας τους δρόμους των Εξαρχείων θυμάμαι τον Μητσάρα». 

Ο Βραζιλιάνος γελοιογράφος αγαπά -καθώς φαίνεται- και τα μπισκότα «Πτι Μπερ» με ένα άλλο του ποστ να αναφέρει τα εξής: «Θέλετε να κάνετε έναν γελοιογράφο ευτυχισμένο στην Ελλάδα; Δώστε του ένα πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ».

Απαντώντας σχετικά με την γνώμη του για τους Έλληνες σε μια συνέντευξη προ πενταετίας, ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά: «Είστε οι “Λατινοαμερικάνοι της Ευρώπης”, ένα μείγμα Ανατολής και Βαλκανίων που προσπαθεί να συμπεριφερθεί ευρωπαϊκά. Όμως ο μέσος Ευρωπαίος είναι βαρετός, δοκίμασε να πεις ανέκδοτο σε Γερμανό. Μου αρέσει που δεν λέτε ποτέ όχι». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07